VLADA POP POKUŠAO DA SAVLADA NAPADAČA! Gledao je  ubicu u oči, egzekutor izvadio hekler iz kese i počeo da puca, Popović ga jurio dok nije pao!
Foto: Kurir, Marina Lopičić

Detalji brutalne likvidacije Vladimira Popovića

VLADA POP POKUŠAO DA SAVLADA NAPADAČA! Gledao je ubicu u oči, egzekutor izvadio hekler iz kese i počeo da puca, Popović ga jurio dok nije pao!

Crna Hronika -

Beogradski investitor, koji je preksinoć izrešetan u kafiću na Zvezdari, probao da se odbrani od atentatora, koga je primetio kako ulazi u lokal.

Vladimir Popović, zvani Pop, koji je preksinoć ubijen dok je s prijateljima sedeo u kafiću u Ulici vojvode Šupljikca na Crvenom krstu, pokušao je da savlada maskiranog ubicu kad je primetio da mu prilazi naoružan.

Kako saznajemo, ubica je na ubijenog Popovića ispalio više projektila iz automatskog oružja „hekler“, a šta se tačno dogodilo biće poznato nakon istrage, koja je u toku.

Sedeo za šankom

Prema nezvaničnim informacijama, Popović je pre pucnjave sedeo za šankom kafića kad se ubica dovezao sa saučesnikom automobilom marke „audi“.

- Ubica je maskiran izašao iz vozila, navodno noseći u rukama crvenu kesu. Kad je prišao Popoviću, iz nje je izvadio oružje. Pre nego što je stigao da zapuca, Popović je krenuo ka njemu, ali je u tom trenutku oružje opalilo. Ubica je krenuo nazad u automobil, ali je ranjeni Popović, verovatno po inerciji, izašao za njim. To nije sprečilo ubicu da nastavi da puca, te su neki od projektila pogodili drvenu ogradu koja je pored kafića. Nakon nekoliko koraka Popović je pao i podlegao povredama - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Dan posle

POLICIJA OBEZBEĐUJE KAFIĆ, KAZINO ZATVOREN

Policija je, kako nezvanično saznajemo, tokom cele noći obezbeđivala kafić, a jedna patrola ostala je i nakon uviđaja. Posle ubistva policija je proglasila akciju „Vihor“ i intezivno traga za „audijem“ kojim su napadači pobegli.

U pucnjavi je ranjen i mladić (23), inače gost kafića, koga je jedan projektil pogodio u nogu.

Reporteri Kurira juče su na mestu zločina zatekli inspektore koji su i dalje vršili uviđaj. O stravičnoj sceni koja se tu odigrala prethodno veče svedočili su i tragovi krvi, kojih je bilo svuda unaokolo.

foto: Kurir

Tragovi krvi

Lokva krvi bila je i na mestu gde je nesrećni Popović preminuo. Pored inspektora, u kafiću je juče bio i veliki broj Popovićevih prijatelja, ali niko od njih nije znao ili nije želeo da komentariše tragediju.

- Pop je otac četvoro maloletne dece. Najstarije dete ima 12, a najmlađe samo tri godine. Bio je dobar čovek i nije pomogao samo onome do koga nije stigao. Bio je građevinski investitor i ne znam šta je motiv ovog zločina - rekao je kratko jedan muškarac koji je pratio uviđaj.

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Kurir, Marina Lopičić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track