Najnovije vesti

OTAC MONSTRUM PODIVLJAO U CENTRALNOM ZATVORU: Za Jašarijem je pred ubistvo bebe bila raspisana potraga. TUKAO je ženu, tašti pretio smrću, a SAD SE VADI NA NARKOMANSKU krizu!
Foto: Printscreen Facebook

incident

OTAC MONSTRUM PODIVLJAO U CENTRALNOM ZATVORU: Za Jašarijem je pred ubistvo bebe bila raspisana potraga. TUKAO je ženu, tašti pretio smrću, a SAD SE VADI NA NARKOMANSKU krizu!

Crna Hronika

Ubica bebe koji je prošle nedelje svoju petomesečnu ćerku ubio pesnicama prebačen u zatvorsku bolnicu nakon što je u ćeliji CZ dobio histerični napad

Ferdi Jašari (22), koji je prošle srede uhapšen nakon što je usmrtio svoju petomesečnu ćerkicu Leonoru, prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu pošto je juče ujutru pravio haos u ćeliji i uznemirio druge pritvorenike.

 


Podsetimo, Jašariju je u petak određen jednomesečni pritvor nakon što je na saslušanju pred Višim tužilaštvom priznao da je pretukao bebu. On je tužiocu ispričao da ne zna zbog čega je to uradio, jer se probudio i nervirao ga je njen plač. Jašari je navodno rekao da je bebi udario nekoliko šamara, a potom ju je i dva-tri puta udario pesnicom u grudi.

 

Kuća u kojoj je Jašari ubio ćerku
Kuća u kojoj je Jašari ubio ćerkufoto: Sonja Spasić

- Jašari se od dolaska nalazio u lošem psihičkom stanju, pa je u nedelju ujutru počeo da šeta po sobi, galami i priča nepovezano. Njegovi cimeri su se veoma uznemirili, pomislili su da upada u narkomansku krizu, pa su odmah pozvali čuvare - rekao je naš dobro obavešteni izvor i nastavio:

 

- Kad su čuvari videli u kakvom se stanju nalazi Jašari, oni su po propisima o tome obavestili lekara, koji je došao i pregledao ga. Preporuka lekara bila je da se on odmah prebaci u Specijalnu zatvorsku bolnicu, u kojoj će se pratiti njegovo stanje - dodao je naš sagovornik.

 

Stravičan zločin dogodio se 23. novembra, kad je Jašari pretukao bebu. Devojčicina majka Milena Ibraimović odvela je bebu u bolnicu, ali joj je dete preminulo na rukama u čekaonici. Kako je ispričala za Kurir, nije smela da kaže lekarima šta se dogodilo jer je njen nevenčani suprug ostao sa jednoipogodišnjim sinom Aleksandrom, pa se ona plašila za njegov život.

 

Rasposana potraga zbog napada na taštu

 

Za ubicom petomesečne bebe Jašarijem bila je u toku potraga zbog napada na taštu, a ranije je osuđivan zbog prebijanja supruge Milene koja je nekoliko puta raskidala vezu s njim, ali se nije pridružila krivičnom gonjenju. Prema nezvaničnim informacijama iz policije i tužilaštava, rekonstruisan je Jašarijev "dosije" koji je, nažalost, nagoveštavao da bi nasilnik mogao da izazove tragediju ovih razmera. Naime, kako prenosi Blic, najmanje poslednje četiri godine - dakle, bukvalno od punoletstva - ubica je ispoljavao agresiju prema partnerki i članovima porodice uopšte.

 

Zbog toga je najpre hapšen u avgustu 2017. godine, nakon što je napao nevenčanu suprugu. Policija je uhapsila nasilnika koji je pretukao suprugu i na predlog tužilaštva odredila zadržavanje nasilniku od 48 sati. Drugo osnovno tužilaštvo odmah je otvorilo istragu, saslušalo napadača i predložilo da mu se odredi pritvor kako ne bi ponovio delo. Sud je taj predlog prihvatio i Jašari se (nakratko) našao iza rešetaka. Problemi u istrazi nastali su nakon svedočenja oštećene, koja je najpre rekla da se Feridom ne živi od 2014. godine, kada je od njega pobegla zbog agresivnog ponašanja. Dete je pre toga dobila sa drugim muškarcem, koji je otišao u Francusku da radi.

 

Milena se Faridu vratila uprkos tome što ju je tukao i rodila mu ćerku koju je monstrum ubio.

U vreme raskida, Milena se preselila u Niš i nije bila u zajednici sa Feridom. Uprkos tome što se ona nije pridružila krivičnom gonjenju, sud je promptno osudio Jašarija, ali samo na uslovnu kaznu - četiri meseca zatvora u koji neće otići osim ako ne isto delo ne ponovi u roku provere od godinu dana.

- Nije bilo načina da mu bude određena veća kazna, s obzirom na prirodu dela i činjenicu da u trenutku napada nisu bili u vanbračnoj zajednici - kaže izvor.

 

Pretnje tašti

 

Gore od blage presude bilo je to što mu se Milena, ubrzo nakon što je Ferdi pušten iz pritvora i osuđen, vratila. U kratkom periodu njih dvoje dobili su i devojčicu. Nešto ranije, u tužilaštvo je stigao izveštaj iz policije u kom se navodi da postoji sumnja da je Jašari napao i svoju taštu, majku svoje nevenčane supruge, da joj je, konkretno, pretio smrću. Postupajući po htinom postupku, tužilaštvo je oformilo predmet i pozvalo taštu da da iskaz o incidentu.


Krađe i ubistva

 

Ferid, međutim, nije mirovao. U to vreme prijavljivan je i za sitne krađe po

Zemunu, gde se sa Milenom preselio sa Čukarice. Treće osnovno tužilaštvo formiralo je predmete i pokrenulo istrage koje su bile u toku u trenutku hapšenja za ubistvo. Prmea svemu sudeći, Jašari je (iako sko pa mlađi punoletnik) već duboko zagazio u alkoholizam i narkomaniju: krađama se odavao da bi kupio drogu. Na drogu se "vadio" i kada je priveden nakon ubistva deteta, koje je krvnički pretukao pre osam dana.

- Inspektorima je rekao da je devojčicu pretukao jer ga je nervirala zato što je plakala, a on je bio u narkomanskoj "krizi". Ipak, prethodno je priznao da je pretukao nesrećno dete - kažu naši izvori.

 

bebina majka sa sinom
bebina majka sa sinomfoto: Vladimir Šporčić

- Ferdi me je nekako pustio da Leonoru odvedem kod lekara, ali mi je zapretio da ni slučajno ne kažem da ju je on tukao. Rekao mi je da će ubiti i našeg sina ako ga prijavim policiji - ispričala je Milena za Kurir.

 

Posle nekoliko dana, nakon sahrane, Jašari je svojoj majci Afroditi priznao da je ubio bebu, pa je ona odlučila da sina prijavi policiji. Monstrum je odmah uhapšen, a policija je obavila razgovor i s bebinom majkom, koja se vratila u kuću svojih roditelja u Železniku.
 

Sličan slučaj
U bolnici i majka koja
je bebu bacila s terase

 

U Specijalnoj zatvorskoj bolnici (SZB), osim Jašarija, nalazi se i Ivana M. (29) iz Leskovca, koja je samo dan posle njega svog tromesečnog sina bacila kroz prozor porodičnog stana. Ivana M. u SZB je stigla nakon što joj je posle saslušanja pred leskovačkim Višim tužilaštvom određen pritvor. Nesrećna devojka navodno boluje od postporođajne depresije, a prema rečima Kurirovog izvora, u bolnici se ponaša sasvim normalno i ne pravi nikakve probleme.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Sonja Spasić, Vladimir Šporčić, Fejsbuk)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...