STRAVIČNO! MAJKA MONSTRUM ISKASAPILA ROĐENO DETE (7): Zgrabila nož i pomahnitalo ga ubadala u grudi! Policija zatekla JEZIV PRIZOR!
Foto: Damir Dervišagić

jezivo

STRAVIČNO! MAJKA MONSTRUM ISKASAPILA ROĐENO DETE (7): Zgrabila nož i pomahnitalo ga ubadala u grudi! Policija zatekla JEZIV PRIZOR!

Crna Hronika -

Crnogorska policija uhapsila je M. P. (40) iz Bele Palanke zbog sumnje da je teško povredila sina. Majka je na saslušanju tvrdila da nije tačno da je htela da usmrti mališana

Sedmogodišnji dečak teško je povređen kada ga je, kako se sumnja, majka M. P. (40), državljanka Srbije, sedam puta ubola nožem u grudi u njihovoj kući u Rijeci Crnojevića u Crnoj Gori.

Kako prenose crnogorski mediji, M. P., koja je rodom iz Bele Palanke, tereti se za pokušaj teškog ubistva i određen joj je pritvor do 72 sata.

Stabilno stanje

- Sedmogodišnjak je u utorak uveče primljen u Dečju bolnicu u Podgorici s više ubodnih rana u predelu grudi. Hitno je operisan, a njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i nalazi se van životne opasnosti - preneli su tamošnji mediji.

Uzrok stravičnog pokušaja ubistva mališana još uvek je nepoznat, a komšije uhapšene majke ispričale su da je ona i ranije maltretirala maloletnog sina.

- M. P. živi kao podstanar. Otkako se doselila kod nas, kinjila je i tukla dečaka. Živeli su u jako lošim uslovima, ali niko od nas nije ni pomislio da bi mogla da izbode rođeno dete. Čuli smo da je zgrabila nož i pomahnitalo ga ubadala u grudi. Prava je sreća što nije uspela da pogodi srce, inače, ko zna šta bi bilo - pričaju ogorčene komšije.

Krv svuda

Oni dodaju da je policija dolaskom u iznajmljenu kuću na Rijeci Crnojevića, zatekla jeziv prizor.

- Kada su ušli u kuću u kojoj je boravila M.P. sa sinom, policija je videla krv koje je bilo svuda, a pretragom stana pronašli su i nož kojim je kako se sumnja M.P. pokušala da ubije sina - kažu komšije.

Iako komšije tvrde da je dečak i ranije zlostavljan, policija, kao ni Centar za socijalni rad nisu imali prijava za nasilje protiv osumnjičene M. P.

- M. P., koja je rodom iz Srbije, ne nalazi se u evidenciji Centra. Zbog toga ova porodica nije ostvarila bilo koje pravo iz Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti. Takođe, u Centru nije evidentirana nijedna prijava za nasilje - rekao je podgoričkim medijima Dejan Milošević, direktor Centra za socijalni rad.

Opasnost od bekstva

Nakon što je M. P. juče saslušana u podgoričkom tužilaštvu, njen advokat, koji joj je dodeljen po službenoj dužnosti, rekao je da je ona iznela odbranu.

- Ona je negirala da je izbola sina. Međutim, kako je reč o stranoj državljanki, tužiteljka je osumnjičenoj odredila zadržavanje zbog opasnost od bekstva, ali i zbog uticaja na svedoke, koji tek treba da budu saslušani - rekao je Božo Milonjić, advokat uhapšene majke.

Javnost ogorčena Zašto su svi ćutali?! Nakon što su mediji objavili vest o užasnom nasilju, javnost je u komentarima ispod tekstova o uhapšenoj M. P. tražila da se ona najstrože kazni. - Ona je monstrum. Treba je osuditi na maksimalnu kaznu - napisao je jedan čitalac. Osim što osuđuju majku, čitaoci su osudili i komšije koje nisu prijavile da je mališan žrtva nasilja. - Pročitah da postoje saznanja od komšija da to dete trpi nasilje od majke već duži period. Kakve su to komšije i ljudi kad nisu ni pokušali da ukažu na to - piše u jednom komentaru.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/ foto: ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track