PRETE DA ĆE SE ZAPALITI! Počelo suđenje policajcima iz Raške pred Apelacionim sudom u Kragujevcu
Foto: Kurir

traže pravdu

PRETE DA ĆE SE ZAPALITI! Počelo suđenje policajcima iz Raške pred Apelacionim sudom u Kragujevcu

Crna Hronika -

Veća Apelacinog suda u Kragujevcu počelo je danas sednicu na osnovu osuđujuće presude Višeg suda u Kraljevu, u kome se sudi dvadesetak policajaca i civila u desetogodišnjem kontraverznom postupku.

-Mi moramo biti osuđeni da bi se zataškao ozbiljan kriminal o kome znaju apsolutno svi i ko su akteri ove nameštaljke a imaju apartmane po Kopaoniku, Budvi, stanove po Beogradu i Čačku, vile i restorane. Pa i deca u Raškoj znaju da se sudi sirotinji koja kopa kanale da bi prehranila porodice. Uništili su nam živote- kažu Bratoljub Mutavdžić, Milinko Nikolić, Dragan Brojačević, Zoran Čamagić, Milinko Nikolić, Filip Filipović, Dejan Marković, Vladan Vidić, Srećko Urešević, Jelenko Đorović, Dejan Savić, Zoran Radovanović, Milinko Bekčić, Ivica Virijević, Slobodan Zekavica i ostali.

Prema njihovim rečima, “na sednici veća kojim predsedava Vesna Dimitrijević doneto je rešenje da se sednica veća održi iako nije bilo procesnih predpostavki za tako nešto”.

-Jedan od okrivljenih nije uredno pozvan na sednicu, a predsednica veća sudija Dimitrijević prilikom konstatacije prisustva optuženih uopšte ga i nije prozvala. U zapisniku o održavanju sednice veća čak i ne postoji njegovo ime. Kada je njegov advokat i jedan od kolega advokata ukazao na ovaj propust suda presednica veća se ljutila i nije htela o tome da razgovara-pričaju advokati optužbe o nelogičnostima sa kojima se susreću na pretresu. Ujedno, ekspresno je odbijen zahtev za “izuzeće presednice Apelacionog suda u Kragujevcu.

Traženo je i izuzeće presednice veća Apelacionog suda Vesne Dimitrijević. Ona je bila zamenik prethodnog presednika veća, koje je donelo rešenje na štetu okrivljenih. I to pošto je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presuda u ovom predmetu i vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak.

-Mi moramo biti osuđeni to se videlo danas. Nakon 15-min pauze, na protivzakonit način,oba predloga su odbijena a da paradoks bude veći o izuzeću predsednice Apelacionog suda odlučivao je zamenik predsednika tog istog suda .Koliko je bilo ozbiljno odlučivanje o ovim predlozima govori i činjenica da je presednica veća pred svim prisutnima (advokatima i okrivljenima) izjavila "dodjite za 15 minuta da nastavimo sednicu veca" što ukazuje na činjenicu da je unapred znala odluku, kažu oni.

U toku sednice Veća Apelacionog suda danas je suđenje prekinuto na sat vremena. Iako nije saopšteno zbog čega, pročulo se da je dojavljeno da je u zgradi postavljena bomba.

-Ta priča je smešna i gledaju da nas satanizuju jer je sve ovo besmisleno. Nemaju dokaze, protivpravno su nas prisluškivali i sada pokušavaju da nas ocrne u javnosti. Ovo su pošteni ljudi. Ako hoćemo nešto da uradimo uradićemo javno- kažu naši sagovornici

Kurir.rs/D. Ilić/Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track