Pacov skrivao mine i heklere

Detalji hapšenja Mlađana Mićića

Pacov skrivao mine i heklere

Crna Hronika -
Imali smo dojavu da se u njegovim kućama u selu Smoljinac i u Požarevcu nalazi čitav arsenal oružja i eksploziva, što se pokazalo kao tačno, rekao je za Kurir izvor iz policije

BEOGRAD - Osujećen krvavi plan!Osim 16 „heklera“ i pušaka, deset pištolja i 50 grama eksploziva „pentrit“, kod Mlađana Mićića Pacova (42), vođe požarevačkog ogranka „zemunskog klana“, koji služi desetogodišnju robiju u Zabeli, policija je našla i razorne tromblonske mine, rekao je za Kurir izvor blizak istrazi. Iako je bio na odsluženju kazne, Mićić je triput nedeljno po četiri sata boravio van kaznionice, na dijalizi u bolnici, pa se desilo da je prekjuče uhapšen po izlasku iz požarevačke bolnice!- Imali smo dojavu da se u njegovim kućama u selu Smoljinac i u Požarevcu nalazi čitav arsenal oružja i eksploziva, što se pokazalo kao tačno! Prilikom ovakvih zaplena eksploziva uobičajeno je da policija proverava sve sumnje, pa i to da li je taj eksploziv korišćen za ubistvo Radojice Joksovića (32), brata svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, i Boška Raičevića (42), rođaka Andrije Draškovića. Proveravamo i da li je tim oružjem planirana neka likvidacija. Tromblonska mina nađena kod Mićića je toliko jaka da bi od automobila ostavila samo pepeo - kaže naš sagovornik iz istrage.Osim eksploziva i oružja, Mićić je ispod crepa na krovu kuće krio i 8.000 evra. Sve je bilo zajedno umotano u foliju, a veruje se da je novac bio spremljen za bekstvo iz Srbije.- Nakon prekjučerašnjeg hapšenja Mićić je izgubio status slobodnjaka i mogućnost da vikendima bude puštan na slobodu. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog nezakonitog posedovanja oružja i eksploziva - kažu u policiji.

... a ovako završio 2003. godine
... a ovako završio 2003. godine

Kuća u kojoj je krio puške i eksploziv
Kuća u kojoj je krio puške i eksploziv

Nađeno 8.000 evra i arsenal
Nađeno 8.000 evra i arsenal

Branio se ćutanjemMlađan Mićić u policiji se branio ćutanjem, ali je, kako saznajemo, prilikom hapšenja tvrdio da oružje nije njegovo.- Policajcima je rekao da je to oružje „zemunskog klana“ iz perioda pre njegovog hapšenja u akciji „Sablja“ 2003. godine - kaže sagovornik Kurira iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track