Najnovije vesti

DEČAK (4) NE ZNA DA SU MU RODITELJI MRTVI: Mali Srećko iz Trstenika neprestano pita za mamu i tatu
Foto: Printscreen

srce da pukne

DEČAK (4) NE ZNA DA SU MU RODITELJI MRTVI: Mali Srećko iz Trstenika neprestano pita za mamu i tatu

Crna Hronika

Mališan iz okoline Trstenika koji je posle tragične smrti svojih roditelja tri dana proveo sam u porodičnoj kući još uvek čeka da oni dođu po njega

Srećko Anđelković (4) iz sela Poljne kod Trstenika, koji je proveo tri dana sam u kući, pošto su mu se roditelji Časlav (57) i Slađana (50) udavili u bunaru u susednom selu Stragari, još uvek ne zna da je ostao bez roditelja.


Kako saznajemo, mališan neprestano doziva mamu i tatu i raspituje se kada će doći po njega.

 

- On jeste mali, ali je svestan da mame i tate nema. Niko nema srca da mu kaže da je ostao sam na svetu. On još uvek ne zna da su mrtvi, ali primećuje da se desilo nešto strašno - kaže izvor blizak porodici Anđelković.

 

Jeo palačinke i jabuke

 

Prema njegovim rečima, dečak se od srede ujutru nalazi u kruševačkoj bolnici, nakon što su ga komšije pronašle samog, smrznutog i izgladnelog u porodičnoj kući, koja je bila zaključana.

 

- Pretpostavlja se da su Časlav i Slađana još u noći između subote i nedelje otišli automobilom do susednog sela da kradu kupus. Kako nisu imali kome da ostave dete, zaključali su ga u kući. Nažalost, tokom krađe supružnici su upali u bunar i oboje su nastradali. Nesrećni Srećko je tako ostao sam u kući, sve dok prekjuče komšije nisu čule kako plače iz kuće. Tada se otkrila stravična tragedija - kaže sagovornik i dodaje da je dete bilo preplašeno.

 

- Pronašli smo ga uplakanog u ledenoj kući. Mučenik se ogrnuo ćebencetom, a s njim je bila i mačka, koja se tri dana nije odvajala od njega i koju je on sve vreme grlio. Pošto u kući nije bilo grejanja, maca mu je verovatno spasla život jer se sve vreme motala oko njega i grejala ga - priča potreseni sagovornik.

 

On dodaje da je Srećko tokom boravka u kući jeo jabuke i palačinke koje mu je mama spremila u subotu.

 

Lečili se od steriliteta

 

- Vidi se da su Časlav i Slađana vodili računa o detetu, ali eto, tragedija ih je zadesila. Njih dvoje su se godinama lečili od steriliteta i na kraju su zahvaljujući veštačkoj oplodnji uspeli da dobiju Srećka u poznim godinama. Upravo zbog toga su mu i dali ime Srećko, jer je njegovo rođenje za njih bila prava i najveća sreća - kaže sagovornik.

 

Porodica Anđelković važila je za dobrostojeću u selu, pa se meštani pitaju zbog čega su muž i žena išli da kradu kupus.

 

- Imaju mnogo stoke, ali i mašine za rad u polju. Časlav je bio zaposlen u fabrici, a Slađana je ostajala kod kuće i brinula o detetu. Zaista su mnogo radili, navodno su imali i stan u Trsteniku i više kuća, definitivno nisu bili u lošoj materijalnoj situaciji. Jedino objašnjenje je da su bili kleptomani, pošto im ovo nije bio prvi put da kradu - dodale su komšije.

 

Centar za socijalni rad
Rođaci će preuzeti dete


Dragojlo Minić, direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku, rekao je za Kurir da će brigu o Srećku preuzeti rođaci.
- Vrši se procena rođaka i sa očeve i s majčine strane, pa će onaj ko bude ocenjen kao najpodobniji i najveći garant preuzeti dečaka. Važno je reći da nema ni govora o tome da mališan ode u dom. Potrudićemo se da on pripadne nekome ko će mu dati svu toplinu i ko će zaista brinuti o njemu, mada mu niko ne može zameniti roditelje - rekao nam je Minić.

 

Dečak u bolnici
Ne zna se da li će prisustvovati sahrani


Mališan se trenutno nalazi na odeljenju pedijatrije kruševačke bolnice i procenjeno je da je njegovo zdravstveno stanje dobro.
- U slučaj su uključeni psiholozi i dečiji psihijatar, koji će proceniti kada je pravi trenutak da mu se saopšti da je ostao bez oca i majke - kaže izvor i dodaje da je još uvek neizvesno i da li će dečak prisustvovati sahrani roditelja.
- Reč je o veoma malom detetu i u toku je procena. Pitanje je kako bi na njega uticala sahrana - maveo je sagovornik. Časlava i Slađanu sahraniće rođaci, čim budu mogli da preuzmu tela sa obdukcije.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Privatna arhiva)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...