ŠOK SNIMCI SINA KRALJA NAFTE BIH KOJI JE DIVLJAO NA SRPSKIM PUTEVIMA! Vozi 320 na sat i poručuje "Nek me sad zaustave, p.... im materina"! (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram

jurnjava

ŠOK SNIMCI SINA KRALJA NAFTE BIH KOJI JE DIVLJAO NA SRPSKIM PUTEVIMA! Vozi 320 na sat i poručuje "Nek me sad zaustave, p.... im materina"! (VIDEO)

Crna Hronika -

Marinko Zovko, koji je uhapšen jer je audijem A8 vozio 245 km/h po zaleđenoj autocesti između Šida i Beograda još je kao 22-godišnjak divljao po putevima sa skupocenim automobilima.

Jedan od najbogatijih ljudi u BiH Marinko Zovko (34) iz Žepča bio je strašno ponosan kad je 2006. godine sa Brabusom deonicu dugu 191 kilometar od Zagreba do Slavonskog Broda prešao za samo 28 minuta.

- Ovo je sigurno najbrži automobil u Hrvatskoj. Do Broda mi je trebalo svega 28 minuta. Obožavam brzu vožnju pogotovo kad je put čist - priznao je Zovko ranije za 24sata.hr.

#svismomimarinkozovko@

A post shared by Hamdija Alic (@hamdijaalic) on

Policija ga do tada nije uhvatila, a on je rekao da ako do toga dođe, da će pošteno platiti kaznu.

Vrednost Barbusa kojeg je vozio tada bila je 170.000 evra. Imao je 500KS i dnevno bi 'proguta' 90 litara goriva. Svakih 10 hiljada kilometara menjao mu je kočnice, a svakih 15 hiljada gume. Koliko je automobil bio brz govori i podatak kako bolidi Formule 1 postižu brzine od 300-350km/h.

Marinko Zovko je inače sin "kralja nafte" Ivice Zovka i naslednik korporacije "Zovko Company" koja u svom sastavu ima 15 firmi, između ostalog i "Zovko oil", koja se našla u centru skandala 2015. godine, kada je nestala javna zaliha goriva vredna 6,4 miliona maraka koja je bila poverenja na čuvanje. To gorivo je bilo namenjeno stanovništvu za pomoć u slučaju poplava, zemljotresa, rata i drugih nesreća.

Sud je oktobra 2011. godine presudio da "Zovko Oil" mora da vrati gorivo u roku od 30 dana, ali se to nije dogodilo. Na molbu ove firme rok za obnovu rezervi goriva im je produžen do 23. januara 2012, ali ni tada gorivo nije vraćeno. Nakon toga rukovodstvo firme "Zovko Oil" je obavestilo Direkciju da nisu u stanju da vrate potrošeno gorivo, pisali su tamošnji mediji.

Išao neverovatnih 320 km/h

Marinku ovo nije ni prvo divljanje po auto-putu, a svako ni najbrže! Naime, on je 2006. godine uhvaćen kako vozi čak 320 na sat, kada je osvanuo na naslovnim stranama hrvatskih medija.

Na Jutjubu se pohavlio i snimkom, gde redovno kači kako beži presretačima, ismevajući i njih i saobraćajnu policiju, a na jednom je poručio "Nek me sad zaustave, p.... im materina" i nastvio da juri.

Kampanja na Instagramu

Inače, posle njegovog hapšenja, na Instagramu je pokrenut haštag #svismomimarinkozovko putem kojeg njegovi fanovi pružaju podršku uz slogan "Gazda, a ne zločinac" i slično, objavljujući fotografije sa njim.

#svismomimarinkozovko@

A post shared by Hamdija Alic (@hamdijaalic) on

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja