OPLJAČKALI BANKU U DRVARU, PALI U NOVOM SADU: Usput teško ranili policajca, pa završili na interpolovoj poternici
Foto: Interpol

dolijali

OPLJAČKALI BANKU U DRVARU, PALI U NOVOM SADU: Usput teško ranili policajca, pa završili na interpolovoj poternici

Crna Hronika -

Braća Kosta (35) i Jovan (21) B., uhapšeni su juče od strane novosadske policije, za kojima je bila raspisana međunarodna poternica zbog razbojništva, počinjenog prošle godine na području Bosne i Hercegovine, saopštio je novosadski MUP.

Trećeg osumnjičenog za ovo krivično delo Nikolu G. (24), novosadska policija uhapsila je takođe u Novom Sadu, u avgustu prošle godine.

Njih trojica su se nakon velike pljačke u Drvaru, krili u Novom Sadu. Oni se terete da su, naoružani automatskim puškama i pištoljem, iz banke u Drvaru odneli više od 300.000 KM, a prilikom bekstva teško ranili policajca.

Da podsetimo, oni su pljačku, koja je trajala svega četiri minute, pomno pripremili, a do banke su se dovezli u Audiju A4 crne boje, sa zatamnjenim staklima, na kojem su bile splitske registarske oznake ukradene s vozila u Livnu 26. februara.

U banku su, podsjetimo, upali tačno u 7.30 sati, i to s maskama, kapuljačama i tamnom odjećom te s rukavicama, naoružani dvema automatskim puškama i pištoljem, i to neposredno nakon dolaska tri zaposlene.

Prethodno su, nakon što je jedna od zaposlenih isključila alarme za trezor i ulazna vrata, razbili gornje staklo na vratima da bi ušli u objekt. Potom su, uz pretnju oružjem, prisilili zaposlene, od kojih su jednu i udarili, da otključaju trezor te da unesu šifre za otključavanje bankomata, a onda im zapretili da u dve torbe trpaju novac, nakon čega su im naredili da legnu na pod.

Nakon što se ispred banke pojavila policijska patrola, u objektu banke se prolomilo: „Jovane, evo policije, ostavi siću“!, nakon čega je usledio vatreni obračun, pri čemu je teško ranjen policajac Žarko B. Pljačkaši su se dali u beg u Audiju kojim su se dovezli, a koji je potom pronađen zapaljen, u kojem su nađene dvije automatske puške.

Braći Kosti i Jovanu određen je ekstradicioni pritvor i oni će biti procesuirani u predviđenom zakonskom postupku.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track