Najnovije vesti

OTKRIVENA MISTERIJA TREĆEG ČOVEKA: Mladić koji je u Beču bio sa ubijenim Roganovićem i ranjenim Vilotićem je Gidra sa Medaka
Foto: Privatna Arhiva

PUCNJAVA U AUSTRIJI

OTKRIVENA MISTERIJA TREĆEG ČOVEKA: Mladić koji je u Beču bio sa ubijenim Roganovićem i ranjenim Vilotićem je Gidra sa Medaka

Crna Hronika

Izvesni Gidra sa Medaka, odnosno iz beogradskog naselja Medaković je treći čovek za stolom iz restorana u Beču, koji je bio na ručku sa Vladimirom Roganovićem (31) i Stefanom Vilotijevićem (22) kada su upucani.

Gidra je srpski državljanin koji se našao prošlog petka oko 14.30 kada je Roganović, a Vilotijević teško ranjen.

Iako je nakon zločina ispitan i pušten, sutradan ga je bečka policija uhapsila zbog, kako su tamošnji mediji preneli, nelogičnosti u izjavi.

Kod njega je pronađen hrvatski pasoš na ime Danijel Milićević, ali je bečka policija u saradnji sa srpskom ubrzo došla do njegovog pravog identiteta.

Utvrđeno je da je "putovnica" originalna, ali da su podaci lažni. Na osnovu otisaka prstiju on je ubrzo identifikovan.

Zasada se samo nagađa Gidrina uloga u krvavom događaju. Iz Novog Sada, odakle je inače Mali Kićun, kako po ocu zovu Stefana Vilotijevića, stižu informacije da je "Gidra njihov čovek" i da ih "nije namestio".

"Sa druge strane, međutim, austrijska policija istražuje i da li je Gidra bio "tiper", odnosno da je ubicama "na tacni" dao Roganovića i Vilotijevića", navodi sagovornik Novosti.

Malog Kićuna sada čuva policija i zbog opasnosti da bi egzekutori mogli da ga dokrajče, ali i zbog poternice koju je za njim raspisala srpska policija.

Inače Roganović, rodom iz Herceg Novog, označavan je kao osoba bliska "kavčanima" iz Kotora. Od njega se u čitulji oprostio i Radoje Zvicer, koga bezbednosne službe navode kao jednog od vođa ovog klana. Sumnja se da je Roganovićevu likvidaciju organizovao suparnički "škaljarski klan".

(Kurir.rs/Novosti/E.H./Foto: Privatna Arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...