Priveden bloger zbog protesta protiv RTS na Fejsbuku

kontrola drštvenih mreža

Priveden bloger zbog protesta protiv RTS na Fejsbuku

Crna Hronika -
Milan Kamponeski, kolumnista i bloger, u petak priveden na informativni razgovor u policijsku stanicu jer nije prijavio protestni skup povodom predloga o ukidanju RTV pretplate

BEOGRAD - Policija kontroliše Fejsbuk!

Milan Kamponeski, kolumnista i bloger, juče je priveden na informativni razgovor u policijsku stanicu jer nije prijavio protestni skup povodom ukidanja RTV pretplate.- Policija je došla po mene oko pola jedan po podne, rekla mi da se spakujem i krenem s njima na informativni razgovor u svojstvu građanina. Sačekali su da se presvučem. A sve zbog najave protestnog skupa ispred Skupštine Srbije koji sam pokušao da organizujem preko Fejsbuka, a kojim smo hteli da tražimo ukidanje RTV pretplate Javnom servisu. Protest sam najavio pre dve nedelje za petak 13. jul. Međutim, otkazao sam ga dan ranije, ali tu informaciju policija nije imala, tako da su me priveli na informativni razgovor zbog skupa koji je nisam prijavio, ali ga u suštini nisam ni održao - rekao je Kamponeski za Kurir, koji se na društvenim mrežama pojavljuje pod pseudonimom Amitz E. Dulniker.On je rekao da je u policijskoj stanici u 29. novembra proveo oko dva i po sata, posle čega je pušten kući.- U policijskoj stanici su me ispitivali šta sam hteo tim skupom, zato ga navodno nisam prijavio policiji, koliko sam ljudi očekivao da će doći pred Skupštinu Srbije. Pitali su me i kakva je to organizacija, da li smo mi neki anarhisti, s kim sam sve u kontaktu. Kad sam im sve objasnio, i to da sam skup prijavio, pa odustao od njega, pustili su me kući - objasnio nam je Kamponeski i dodao da su mu momci koji su ga ispitivali doneli i kafu.Poznati kolumnista, koji tvrdi da ima najposećeniji blog na Balkanu i koji je poznat po oštrim kritikama vlasti, navodi i da je njegovu inicijativu za protest kojim bi tražili ukidanje RTV pretplate na Fejsbuk profilu lajkovalo više od 2.000 ljudi, a očekivao da dođe oko 400.J. R.

IspitivanjeU policiji je Kuriru rečeno da su Kamponeskog na informativni razgovor zvali kako bi saznali o kakvoj organizaciji je reč, da li iza nje stoji neka ultradesničarska organizacija, a i zbog toga što skup nije bio prijavljen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track