Na Kosovu zaplenjeno 250 kilograma marihuane

Na Kosovu zaplenjeno 250 kilograma marihuane

Crna Hronika -
Droga otkrivena u gumama jednog utovarivača koji je bio natovaren na šleper kod prelaza Merdare. Vozilo vozio državljanin Srbije I.J. (23)

PRIŠTINA - Kosovska policija je kod prelaza Merdare pronašla 250 kilograma marihuane i oružje i u toj akciji uhapsila sedam osoba, rečeno je danas na konferenciji za novinare. Lokalni ministar policije Bajram Redžepi rekao je da je droga otkrivena u gumama jednog utovarivača koji je bio natovaren na šleper kod prelaza Merdare.

Vozilo je vozio državljanin Srbije I.J. rođen 1988. godine. Akciju koju je odobrio nadležni tužilac iz Okružnog tužilaštva u Prištini, nastavljena je u regionu Prištine i Peći i tom prilikom su uhapšene četiri osobe uključene u taj slučaj. Među uhapsenima su stanovnici Peći i trojica državljana Srbije.

Oduzeto je i sedam komada oružja, 187 metaka, jedan kamion, tri vozila, jedan utovarivač i oko 3.000 evra gotovog novca. Procenjuje se da je vrednost oduzete marihuane oko 180.000 evra. Uhapšenima je određen policijski pritvor od 48 sati. Policija traga za još nekoliko osoba za koje ima informacije da su bili deo te kriminalne grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track