KURIR SAZNAJE, NOVI UDAR NA MAFIJU! NASTAVLJA SE VELIKA AKCIJA MUP, PRETRESI I HAPŠENJA U TOKU: Uhapšeni Kekin brat i Cunerov sin!
Foto: Printscreen MUP

ŽESTOK UDAR NA KRIMINALCE U SRBIJI

KURIR SAZNAJE, NOVI UDAR NA MAFIJU! NASTAVLJA SE VELIKA AKCIJA MUP, PRETRESI I HAPŠENJA U TOKU: Uhapšeni Kekin brat i Cunerov sin!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici MUP Srbije danas su izveli novi udar na mafiju i nastavili žestok obračun sa kriminalom u Srbiji.

U toku je munjevita akcija policije u kojoj su sprovedeni pretresi kuća i privođenja najviših pripadnika beogradskog podzemlja.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, među uhapšenima su i Dragan Stojanović, brat vođe novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke, Vladan M, visokopozicionirani pripadnik Kekine grupe i Petar Guzijan, sin ubijenog Jovana Guzijana Cunera, zbog pokušaja ubistva u septembru 2018. godine. Inače, Cunerov sin je u medijima u nekoliko navrata označavan kao novi vođa zemunskog klana.

Kako Kurir saznaje, Cunerov sin je osumnjičen za pokušaj ubistva Dragana Miladinovića Gageca, bivšeg pripadnika zemunskog klana. Sumnja se da je on avgusta prošle godine u Bulevaru Mihajla Pupina, iz automobila u pokretu, ispalio više hitaca u Miladinovića, koji je bio na motoru, ali ga je promašio.

Kako saznajemo, motiv je bio dugogodišnji sukob porodica Guzijan i Miladinović. Naime, uhapšeni Petar navodno je sumnjao da je Miladinović ubio njegovog oca Cunera 2002. godine i stoga je letos pokušao da ga osveti. Inače, Gagec je nedavno optužen da je učestvovao u prvoj otmici zemunskog klana 1997. godine posle koje se oteti Novak Stevanić ubio.

Navodno, u današnjoj akciji pao je i Predrag Krajinović zvani Hajder, koji je već osuđivan za ubistvo i koji je poznatom po trgovini oružjem.

Uhapšen je i Novak Buha, brat Ljubiše Buhe Čumeta, kod koga je nađena izvesna količina marihuane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost u Predsedništvu najavio žestok obračun sa kriminalom i udar na mafiju, kao i drakonske kazne za mafijaše, silovatelje, nasilnike, ubice dece, ubice i dilere droge.

Ministar MUP Nebojša Stefanović najavio je juče udar na sve koji se bave krivičnim delima nasilja, ubistvima, pokušajima ubistava, trgovinom narkotika i drugim najtežim delim. „Insistiraćemo na stalnoj akciji i nećemo dozvoliti da ovi ljudi budu mirni i da se osećaju lagodno", kazao je Stefanović.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja