Najnovije vesti

JELENU JE UBIO PRIJATELJ?! Ovo je sasvim novi pravac istrage zločina u Borči! Policija počinje da ispituje OVE LJUDE
Foto: Privatna Arhiva, MUP

saznajemo

JELENU JE UBIO PRIJATELJ?! Ovo je sasvim novi pravac istrage zločina u Borči! Policija počinje da ispituje OVE LJUDE

Crna Hronika

U okviru dopune istrage ubistva policija će detaljno ispitati kretanje Jelene Marjanović tokom poslednjih dana života kako bi otkrila počinioca, ali i motiv

Nakon što su dopunska veštačenja koje je naložio Apelacioni sud poljuljala dokaze protiv Zorana Marjanovića, optuženog da je ubio svoju suprugu Jelenu u aprilu 2016. godine, istraga je počela da se kreće u novim pravcima, saznaje Kurir.

Kako otkriva naš dobro obavešten izvor, najpre će biti ispitani svi pevačicini kontakti, osobe s kojima se čula i viđala tokom poslednjih dana života.

Kontakti

- Policija će morati da ispita Jelenino kretanje i kontakte neposredno pred smrt. Mora se proveriti detaljno s kim se ona viđala, dopisivala ili pila kafu, ali i zašto bi neko imao motiv da ubije pevačicu „Granda“ - kaže naš sagovornik iz istrage i nastavlja:

- Ovakav zločin morala je da izvrši ili bar naruči osoba iz njenog okruženja, neko njoj veoma blizak, kao što je prijatelj, komšija, a možda i poremećeni obožavalac koji ju je video na nekom nastupu. Nije isključeno da je ubica plaćenik, a najmanje verovatna opcija je da je Jelenu ubio nasumično neki manijak ili poremećena osoba - dodao je naš izvor.

foto: Marina Lopičić

Stefan Jokić za Kurir

JELENA NIJE GREBALA ZORANA

Advokat Stefan Jokić, koji zastupa Zorana Marjanovića, za Kurir kaže da su zadovoljni nakon rezultata dodatnog veštačenja.

- To je dobra stvar, jer je na ogrebotini nađen samo Zoranov DNK trag. Samim tim jasno je da ogrebotinu nije napravila Jelena, kako se najpre sumnjalo. Ovo je otklonilo svaku sumnju i dokazalo da se oni nisu borili - kazao nam je advokat Jokić.

Boža Spasić, bivši operativac DB, smatra da je istraga od starta trebalo da se kreće u više pravaca, a ne samo da bude koncentrisana na Marjanoviće.

- Ili je sve isuviše ukazivalo na njih, ili se policija i tužilaštvo nisu snašli, pa su sve svalili na porodicu. Uvek treba voditi paralelne istrage da bi se ustanovile okolnosti života van porodice, naročito u ovakvom slučaju kada je žrtva estradna umetnica. Jelena je navodno pevala u nekoj kafani na Košutnjaku, tamo je mogla da upozna razne ljude. Dešava se da se gosti, među kojima može biti i mafijaša, zaljubljuju u pevačice, udvaraju im se, a one ih ipak odbiju, što može biti motiv za ubistvo - objašnjava Spasić.

foto: Marina Lopičić

Greške u koracima

Naš sagovornik smatra da je greška napravljena i što je odmah odbačena teza o nasumičnom ubistvu.

- Iako to ne deluje verovatno, nije trebalo da se isključi opcija da je možda naletela na nekog manijaka koji ju je ubio - kazao nam je Spasić.

foto: Marina Lopičić

Podsetimo, zločin koji gotovo tri godine obavijen velom misterije dogodio se 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki. Zoran Marjanović prijavio je da je njegova supruga nestala tokom trčanja dok je on bio sa ćerkicom Janom. Telo nesrećne pevačice pronađeno je dan kasnije u kanalu. Posle 17 meseci, Zoran je uhapšen kao osumnjičen za ubistvo supruge. On je u pritvoru bio 10 meseci, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Tužilaštvo je dva puta podizalo optužnicu, ali je ona svaki put ukidana i vraćana na dopunu istrage.

(Kurir/Danijela Jovanović Foto: Privatna arhiva, MUP, Marina Lopičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...