Najnovije vesti

POLICAJCU IZ GLOGOVCA MESEC DANA PRITVORA: Seksualno zlostavljao devojčicu, pa je naterao da abortira
Foto: Profimedia

strašno

POLICAJCU IZ GLOGOVCA MESEC DANA PRITVORA: Seksualno zlostavljao devojčicu, pa je naterao da abortira

Crna Hronika

Osnovni sud u Prištini odredio je danas pritvor od 30 dana pripadniku Policije Kosova V. V. koji se sumnjiči za seksualno zlostavljanje zloupotrebom službenog položaja i nedozvoljeni prekid trudnoće nad maloletnicom iz Glogovca.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni V.V. koristeći službeni položaj u svojstvu rukovodioca jedinice za istrage u Policijskoj stanici u Glogovcu zloupotrebio položaj ili službena ovlašćenja. Sud je konstatovao da su u ovom slučaju ispunjeni posebni kriterijumi za određivanje mere pritvora, jer postoje okolnosti koje ukazuju na mogućnost bega, pošto se osumnjičeni tereti za dva teška krivična dela", navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Prištini.

Strane imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu u Prištini. Policijski inspektorat Kosova objavio je da je uhapsio Veseljija (50), koji je zamenik šefa istrage u policijskoj stanici u Glogovcu, jer se sumnja da je više od dve godine imao seksualne odnose i zlostavljao maloletnicu mlađu od 16 godina, koja je došla u policiju da prijavi da je seksualno zlostavlja njen profesor.

Portal Insajderi je javio da sumnja se da je Veselji naterao maloletnicu na abortus koji je izvršen u ordinaciji jednog ginekologa u Prištini.

U odbranu tog lekara danas je izašlo Udruženje ginekologa Kosova koje tvrdi da je abortus izveden na osnovu zakonskih odredbi i da je u vreme intervencije devojka imala više od 18 godina.

Taj događaj je izazvao brojne reakcije na Kosovu, a reagovali su i najviši zvaničnici. Vanrednu sednicu kosovske skupštine tražile su opozicione stranke Demokratski savez Kosova, Samoopredeljenje i Alternativa.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...