ONA JE PRVA PRITEKLA DEI U POMOĆ: Dea je ponavljala samo JEDNU REČENICU! Bila je u potpunom šoku
Foto: Sonja Spasić, Printscreen Instagram

PODRŠKA

ONA JE PRVA PRITEKLA DEI U POMOĆ: Dea je ponavljala samo JEDNU REČENICU! Bila je u potpunom šoku

Crna Hronika -

Kada sam izašla iz autobusa i prišla, videla sam devojku, bila je u bluzici, a jakna ispred nje. Sama je sedela oslonjena na desnu ruku na trotoaru. Zvonio joj je telefon i ona je pokušavala da ga dohvati desnom rukom. Levi rukav joj je visio, u prvom trenutku sam pomislila da joj je ruka polomljena i da je iza. Krvi je bilo svuda.

Ovako za Kurir opisuje prvi susret s Deom Đurđević Marija Dimitrijević (28), laboratorijski tehničar, koja je prva pritekla u pomoć povređenoj voditeljki.

- Pitala me je za ime i zamolila da joj pomognem da se javi momku. Pozvala sam ga i uključila spikerfon, a kada se Mladen javio, Dea mu je rekla: „Udario me je autobus“ i počela da plače. Objašnjavala mu je da je boli ruka i da ne zna šta joj je sa rukom. Onda je tražila da zovem njenu mamu. I njoj je rekla isto. Pozivi su trajali kratko, po pola minuta - objašnjava Marija i dodaje da joj je potom prišao vozač autobusa koji je udario Deu, ali da on od šoka nije znao koga treba da zove.

Ona dodaje da je ubrzo shvatila da je Dei otkinuta ruka i da se nalazi u jakni, s njene leve strane, ispred nje.

- Videla sam deo šake koji viri iz jakne i u istom trenutku shvatila ono što ona verovatno nije znala. Pored toga što sam pokušavala da je održim budnom, vodila sam računa da ona ne vidi da joj je ruka otkinuta - objašnjava Marija i dodaje da je sve vreme pričala s Deom kako bi ona ostala svesna.

- Objašnjavala mi je da radi na Pinku. Bila je u potpunom šoku i više puta je ponovila: „Jao, kako me je udario, jao, da li je moguće da me je udario?!“ Žalila se na jake bolove u ruci. Imala je krvi na licu, sećam se da me je pitala kakvo joj je lice. Molila me je da joj dam nešto protiv bolova, ali nisam smela - kaže Marija.

Zahvalnost DRAGO MI JE DA JE BOLJE

Na pitanje da li se čula s Deom, kaže da nije, ali da ju je Mladen zvao da joj zahvali u njegovo i njeno ime.

- Drago mi je da je ona bolje i da su uspeli da joj vrate ruku. Ona je ostavila snažan utisak na mene. Ne prestajem da govorim, svaka joj čast jer ne znam kako bi se neko drugi, pa i ja, poneo u takvoj situaciji. Svaka joj čast na hrabrosti. Ona je neverovatno jaka osoba - kaže Marija.

(Kurir.rs/J. R. /Foto: Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track