HRABRA DEA ĐURĐEVIĆ O JUTRU STRAVE: Ne znaš kako je sebe gledati bez ruke! - Stigle odlične vesti od lekara: Ruka je dobro, topla je, cirkulacija se održava!
Foto: Printscreen, Instagram

nesreća na dedinju

HRABRA DEA ĐURĐEVIĆ O JUTRU STRAVE: Ne znaš kako je sebe gledati bez ruke! - Stigle odlične vesti od lekara: Ruka je dobro, topla je, cirkulacija se održava!

Crna Hronika -

Teško povređenu voditeljku Pinka nakratko je posetio Željko Mitrović, vlasnik te televizije, kome je ona opisala kako se oseća. Mitrović je istakao da je zadivljen Deinim nadljudskim karakterom

Dea Đurđević (28), voditeljka TV Pink, koja je pre tri dana preživela stravičnu saobraćajnu nesreću, počela je da oseća ruku koju joj je autobus otkinuo, a lekari su uspeli da joj spasu tokom petočasovne operacije.

Profesor doktor Marko Bumbaširević, koji je u četvrtak sa svojim timom operisao Deu, i juče ju je posetio na odeljenju intenzivne nege na VMA.

- Previo sam joj ruku i mogu reći da je ona u odličnom stanju. Isto tako, i Dea se dobro oseća, što se lako može zaključiti iz njenog veselijeg ponašanja. Obilaziću je redovno, ali ono što je važno jeste činjenica da sve teče kako treba i da nema komplikacija - rekao je hirurg za Kurir.

profesor Marko Bumbaširević
profesor Marko Bumbaširevićfoto: Printscreen

Ruka je u dobrom stanju

Njegove reči potvrdio je i doktor Čedomir Vučetić, koji je takođe učestvovao u operaciji voditeljke.

- Sve je u redu. Oporavak zasad teče dobro. Dea se oseća dobro, ali je i ruka u dobrom stanju. Topla je, cirkulacija se održava i to je dobar znak - ističe Vučetić.

Doktor Čedomir Vučetić
Doktor Čedomir Vučetićfoto: Promo KCS

Dea Đurđević se od teške saobraćajne nesreće nalazi na intenzivnoj nezi na VMA i ne prima posete, ali je Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink, uspeo da je nakratko poseti i popriča s njom. Mitrović je nakon posete rekao da "Dea poseduje nadljudski karakter, što smatra impresivnim".

- Ona je neverovatno posebna i hrabra. U celoj ovoj tragediji i muci koja ju je snašla pitala me je kako je na poslu i da li sve funkcioniše u redakciji. Prosto neverovatno - rekao je Mitrović i dodao:

- A onda mi je u jednom trenutku rekla: "Ne znaš kako je sebe gledati bez ruke." Da se čovek naježi! Ali, na svu sreću, sve to ide u dobrom pravcu. Poručio sam joj da joj svi želimo brz oporavak - rekao je Mitrović.

Željko Mitrović
Željko Mitrovićfoto: Printscreen/YT

Ona je veliki borac

Da je voditeljka Pinka i pored teške povrede koju je pretrpela vedrog duha i puna pozitivne energije, potvrdio je i njen emotivni partner, novinar Mladen Mijatović. On je rekao da će njegova Dea, zahvaljujući hrabrosti koju neprestano pokazuje, uspeti da se izbori s povredom.

- Dea je imala izuzetno teške povrede, politraume, nije bila u pitanju samo ruka, koja je najteža povređena, koja je bila otkinuta. Dea ima najbolji medicinski tretman, dobro se oporavlja, to je ono što lekari kažu, vedrog je duha, stabilna, izuzetno jaka i veliki borac - rekao je Mijatović gostujući u Jutarnjem programu na TV Pink kod Deinog saradnika Predraga Sarape.

Mijatović je rekao i da je Dea pitala za svoje kolege i da je istakla da želi što pre da se vrati na posao.

Zahvalna na podršci

- Rekla je da jedva čeka da počne da radi. Saznala je i da joj je veliki broj ljudi, kako kolega tako i građana širom Srbije, pružilo podršku. Zahvalila se na rečima podrške i rekla da će i lično to uraditi kad se bude oporavila. Dea je videla i Željka Mitrovića, koji ju je posetio na bukvalno jedan i po minut u pratnji medicinskog osoblja, a ona ga je pitala kakvo je stanje u redakciji i šta ima da se radi - dodao je Dein partner.

Mladen i Dea
Mladen i Deafoto: Printscreen Instagram

Podsetimo, mlada voditeljka teško je povređena u četvrtak ujutru kad je krenula na posao. Ona se kod KBC "Dragiša Mišović" na Dedinju najpre sudarila sa jednim automobilom, a kad je izašla na trotoar da bi videla štetu, naišao je autobus. Vozilo je proklizalo i udarilo Deu, pribivši je uza zid i vukavši je nekoliko metara. Od siline udarca njoj je leva ruka bila otkinuta iznad lakta, ali su lekari, na sreću, uspeli da je vrate.

Doktor Bumbaširević Ruka će biti funkcionalna

Doktor Marko Bumbaširević rekao je za Kurir da će Deina ruka uskoro biti funkcionalna. - Moguće je da će biti potrebne dodatne operacije radi poboljšanja funkcionalnosti, ali njena ruka će biti dobro, u to nema sumnje! - tvrdi hirurg. On je istakao da je operacija Dee Đurđević bila nemoguća misija. - Tako kažem jer je bila reč o otkinutoj i opečenoj ruci. Hrabar je ona pacijent i ima sve pohvale. Kod takvih pacijenata se nemoguće pretvara u moguće. Očekujemo da će funkcija ruke biti dobra - objašnjava Bumbaširević.

Mladen Mijatović Drugi povređeni iz nesreće su dobro

Mladen je naveo da su lekari insistirali da Dea bude izolovana od spoljnog sveta jer će to biti dobro za njen oporavak. Takođe, novinar je podsetio i da su u stravičnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak povređene još dve osobe. - One su prošle s lakšim povredama i, prema nezvaničnim informacijama, puštene su na kućno lečenje - dodao je Mijatović.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto:Printscreen Instagram/Printscreen/YT/PromoKCS)

Reakcije kolega

Sandra Denda, novinarka

- Najbolje znam kroz šta Dea trenutno prolazi i ima svu moju podrška, jer i ja sam nedavno imala tešku saobraćajku, od koje se još oporavljam. Nikako ne sme da gubi veru u sebe, ozdravljenje i porodicu. Mora da bude jaka, mada ne sumnja da ona to i jeste. Kad sve ovo prođe, zajedno ćemo se sećati ovih ružnih trenutaka, iz kojih ćemo sigurno izvući važne pouke.

Irina Vukotić, voditeljka

- Svim srcem sam uz Deu, kao i cela naša redakcija. Ona je veliki borac i sigurna sam da će se brzo i uspešno oporaviti iz ove teške situacije, da će nam se brzo vratiti u kolektiv. Želim joj svaku sreću.

Žika Nikolić, voditelj

- Dea je mlada i jaka osoba. Ovo kroz šta prolazi jeste strašno, ali ja verujem da će ona sve to da prebrodi. Želim joj brz oporavak i da sve bude kao pre.

Sanja Marinković, voditeljka

- Dea je jedna odvažna i hrabra mlada devojka, moja koleginica koja je 12 sati pre teške saobraćajne nezgode bila moja gošća u emisiji. Zaista niko nije mogao da sanja da će nas tog jutra probuditi takve strašne vesti. Ima moju punu podršku, vidim da ide sve najbolje, tako da verujem u nju i da će se izboriti.

Ognjen Nestorović, voditelj

- Znam da je ona jaka mlada žena, to je pokazala i u ovim najtežim trenucima. Ponosan sam na nju i to što sam njen prijatelj. Sutra ističu ta kritična 72 sata, posle toga ćemo znati više detalja o njenom oporavku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track