DRUGARICA UBIJENOG VOĐE NAVIJAČA CRVENE ZVEZDE KONAČNO PROGOVORILA: Dosad nisam smela da pričam, evo šta se tačno desilo ISPRED SPLAVA kobne večeri!
Foto: Zorana Jevtić

VIŠI SUD

DRUGARICA UBIJENOG VOĐE NAVIJAČA CRVENE ZVEZDE KONAČNO PROGOVORILA: Dosad nisam smela da pričam, evo šta se tačno desilo ISPRED SPLAVA kobne večeri!

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu, na suđenju optuženima za ubistvo Velibora Dunjića, vođe navijača Crvene zvezde, u maju 2014. ispred splava "Džimis" na Novom Beogradu, juče je prvi put svedočila Nina Šobota, koja je kobne noći bila s Dunjićem u kolima kada je ubijen i koja je i sama bila ranjena tom prilikom.

Šobota je juče pred sudom rekla da su ubijeni Dunjić i ona u vreme njegovog ubistva živeli u istom kraju i detaljno je opisala šta se dešavalo kobne noći. Takođe, ona je iznela i nove detalje vezane za ubistvo.

- Kobne večeri smo prvo bili sa društvom u kafiću. Pili smo i posvađali smo se. Oboje smo nakon te svađe završili u bolnici. Kada se sve to završilo, molila sam ga da idemo kući, ali je on na Novom Beogradu skrenuo ka splavovima - ispričala je Nina i objasnila da je Dunjić pitao taksiste ko drži obezbeđenje na splavu "Džimis".

- Kada smo došli do "Džimisa", čula sam da je to pitao. Zatim je seo u kola i mrko gledao ka obezbeđenju. Uzeo je pištolj ispod sedišta i stavio ga na levu podlakticu. Tada je sa splava naišao neko, čula sam prasak i videla dim, a auto je krenuo malo napred - rekla je Šobota.

Ona je objasnila da ranije u tužilaštvu nije rekla sve što zna, jer joj je prećeno. Istakla je da su joj govorili da pazi šta govori, pa je zbog toga prećutala da je Dunjić kobne noći bio naoružan

Na nju je takođe kasnije pucano, bila je teško ranjena.

- Dobro znam ko je ubica, viđala sam ga i ranije po kafićima, prepoznala sam ga na slici u policiji, rekli su mi da se zove Vladimir Đurović. Vuka Musića nisam videla te večeri na splavu, a prvi put sam ga ovde videla u sudnici - rekla je Šobota pred sudijama. Ona je iskreno priznala da je Velibor uvek bio naoružan.

foto: Kurir Štampano

Musić tvrdi da je nevin

Da podsetimo, na današnjem suđenju optuženi Vuk Musić, ponovo je pokušao da dokaže da je došlo do zamene identiteta, odnosno, da nedužan leži u zatvoru, jer je kako tvrdi zamenjen sa Vukom Vukićem, licem koje se tereti da je skinulo risiver iz kancelarije splava i tako isključilo kamere koje su, kako se pretpostavlja, snimile ubistvo.

Na pitanja Musića, pitanja sudije i zamenika javnog tužioca odgovarao je Miloš Milosavljević, kome se na teret stavlja da je saučesnik u ubistvu. Milosavljević je u trenutku ubistva Dunjića bio jedan od suvlasnika splava Džimis.

- Da li sam ja bio deo tog obezbeđenja i društva, da li si me video to veče u kancelariji splava u kojoj je bio risiver za kamere? - pitao je optuženi Musić Milosavljevića.

- Ja sam tebe prvi put video u sudnici, a to veče kada se dogodilo ubistvo, u kancelariji je, čini mi se, bilo drugo lice. Krupnije od tebe, nabildovanije i sa istetoviranim rukama. Niko me do sad, od početka postupka, nije pitao da opišem to lice, ali mogu da kažem da mislim da to nisi bio ti. Meni je ovde prisutni tužilac pre mog prvog saslušanja 2015. godine sugerisao na ime Vuk Musić - istakao je Milosavljević.

Četvoro optuženo Šef obezbeđenja u bekstvu

Za ubistvo Velibora Dunjića sudi se Vladimiru Đuroviću, koji je bio šef obezbeđenja na splavu "Džimis". Đuroviću se sudi u odsustvu pošto je u bekstvu. Osim Đuroviću, zbog optužbi da su mu pomagali sudi se i Vuku Musiću, Bojanu Starovlahu, Goranu Kneževiću i Milošu Milosavljeviću. Optuženi su na ranijim suđenjima negirali krivicu. Inače, suđenje je juče krenulo iz početka.

(Kurir.rs / J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track