SIN MI JE PENZIONER SA 20 GODINA, VIDI DUPLE SLIKE, NE MOŽE DA UĐE U KADU: Otac Stefana kog su brutalno prebili u Sutomoru na sudu otkrio PAKAO kroz koji prolaze!
Foto: Printscreen Facebook

tuga

SIN MI JE PENZIONER SA 20 GODINA, VIDI DUPLE SLIKE, NE MOŽE DA UĐE U KADU: Otac Stefana kog su brutalno prebili u Sutomoru na sudu otkrio PAKAO kroz koji prolaze!

Crna Hronika -

Petar Vojvodić, kome se sudi za prebijanje Stefana Novoselca i Dejana Grujičića u Sutomoru, menja odbranu. Optuženi ne negira da je napao Srbe, ali kaže da ne želi da odgovara za "nešto što nije napravio".

Sa optuženičke klupe u Osnovnom sudu u Baru Petar Vojvodić (20) koji je optužen da je u Sutomoru, krajem avgusta, naneo teške telesne povrede dvojici mladića iz Rume Stefanu Novoselcu (20) i Dejanu Grujičiću (20), u ponedeljak je u nastavku suđenja promenio svoju odbranu.

On je ostao pri priznanju da je naneo udarce mladićima iz Rume, ali kad su posledice u pitanju kazao je da ne želi da "odgovara za nešto što nije napravio".

Prema njegovim rečima, i Stefan i njegov drug su bili u alkoholisanom stanju i sami su napustili mesto incidenta.

- Svi smo otišli, ja nisam znao šta se kasnije dogodilo. Dan posle sam bio na poslu, radio kao spasilac na plaži, i kad sam došao kući došla je policija. Čuo sam da su se dva sata kasnije momci iz Rume javili u Hitnu, a u policiji je data izjava da je jedan pao niz stepenice i zadobio povrede. Priznajem da sam ga udario, ali moj udarac nije bio toliko jak da bi mogao izazvati takve posledice - kazao je Vojvodić u ponedeljak sudiji Tamari Spasojević.

Sudija je istakla da će se o povredama izjasniti veštak medicinske struke Krsto Nikolić u nastavku suđenja. U ponedeljak je na suđenju pregledan CD sa video-nadzora jedne od zgrade ispred koje se desio predmetni događaj.

Šest meseci u pritvoru

Vojvodić se tereti i za nasilničko ponašanje. On je skoro šest meseci u pritvoru, a na prvom ročištu je iskazao žaljenje i naveo je da je svestan težine povrede, te da je bio u alkoholisanom stanju što je razlog njegovog agresivnog ponašanja.

- Uz uvažavanje svih okolnosti, pritvor predugo traje i predlažem ukidanje - kazao je branilac optuženog Dragutin Durutović, navodeći da je porodica spremna da da u jemstvo hipoteku na nekretninu, a optuženi Vojvodić bi dostavio putne isprave.

Tužilac se usprotivio ukidanju pritvora nakon promene odbrane optuženog, sve dok se ne sasluša oštećeni.

Stefanovo lečenje koštalo porodicu oko 40.000 evra

Sudija Spasojević nije na ročištu ukinula pritvor dodajući da će naknadno doneti rešenje.

Advokat oštećenog Mirko Bošković kazao je da Stefanovo lečenje mnogo košta porodicu koja je do sada za bolničke troškove i medicinske tretmane platila između 35.000 i 40.000 evra. On je podsetio da je Stefan nakon teških telesnih povreda dobio delimičnu sepsu pluća, jer mu nije odmah pružena medicinska pomoć, kao i trovanje krvi.

- Prema trenutnom zdravstvenom stanju oštećenog, za nastavak lečenja potrebno je još minimalno toliko novca - kazao je advokat Bošković, prenose Novosti.

Suđenju je prisustvovao i otac Stefana Novoselca koji je rekao da Stefan još nije dobio poziv za saslušanje iz suda u Rumi. Prema poznatim informacijama, Novoselac je kritične večeri zadobio udarac pesnicom, a onda je pao i udario glavom o pločnik.

Nakon hospitalizacije u Kliničkom centru Crne Gore, njegovo lečenje je nastavljeno u KC Vojvodine, a zatim je upućen na oporavak u Slankamen. Drug Novoselca najpre je ispričao da je Stefan zadobio povrede posle pada niz stepenice.

Suđenje je pratila i porodica Petra Vojvodića, koja je Stefanovom ocu ponudila finansijsku i drugu pomoć, i izrazila žaljenje zbog nemilog događaja.

Suđenje se nastavlja 11. marta u 10 sati.

Penzioner sa 20 godina

- Kako je moj sin, govori i činjenica da mu je socijalno u 20. godini odredilo penziju od 10.000 dinara. Stefan ne može bez kućne nege, a bio je sportista. Cela porodica je u teškom stanju. Stefan je sada na kućnom lečenju. Ne može da uđe u kadu, vidi duple slike, ne može da se potpiše. Optuženi danas govori da je Stefana udarila neka treća osoba, pa to je katastrofa. Naš sin je dete za primer, imao je kafić u Rumi koji smo zatvorili kad se to dogodilo. Mislim da on više neće moći nikada da otvori svoj lokal - kaže otac Nikola.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track