OTMIČAR DEDE JELENE ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO NA SUDU: Oteo sam ga zbog bolesne dece, kajem se! MILOSAV I DALJE ŽIVI U STRAHU
Foto: Vladimir Šporčić

završna reč na suđenju

OTMIČAR DEDE JELENE ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO NA SUDU: Oteo sam ga zbog bolesne dece, kajem se! MILOSAV I DALJE ŽIVI U STRAHU

Crna Hronika -

Pred Višim sudom u Valjevu juče je završeno suđenje optuženima za otmicu Milosava Radisavljevića (81), dede Jelene Đoković, supruge proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, koja se desila u julu 2018. u Ljigu.

Završne reči, pred presudu, juče su izneli Branislav Matić (37) iz Sremske Mitrovice i njegov pomagač Dragan Jerinić (39), koje tužilaštvo tereti da su 25. jula 2018. ušli u kuću dede Novakove supruge, koji živi sam, oteli mu mobilni, 26.000 dinara, a zatim ga odveli u kukuruzište i vezali za stub. Od njegove porodice su tražili otkup od dva miliona evra i ostavili vezanog starca, čije je zapomaganje čuo komšija.

Inače Branislav Matić je priznao zločin, dok je optuženi Jerinić negirao da je učestvovao u otmici.

foto: Vladimir Šporčić

Matić je potom tvrdio da je to istina, tj. da je on sam organizovao i sproveo otmicu, a da je Jerinića označio kao pomagača pod policijskim pritiskom. Kazao je i da se kaje, kao i da je bio prinuđen na ovaj korak jer su mu navodno bile potrebne pare za lečenje bolesne sestrine dece.

Inače, za Matića je tražena kazna od 12 godina, a za Jerenića 10, a odbrana je tražila blažu kaznu, ističući da je ovakva kazna predložena jer se radi o dedi javne ličnosti. Odbrana je molila i da se kao olakšavajuća okolnost uzme tragična sudbina optuženog Matića koji je nedavno ostao bez roditelja.

Inače, Milosav Radisavljević, oštećeni u ovom slučaju nije prisustvovao završnoj reči u ovom suđenju, gde je napomenuto da je on nakon otmice naročito ugroženog zdravstvenog stanja, da ima halucinacije i nemir, prouzrokovan traumom koja mu se desila.

Podsetimo, Matić je u gluvo doba noći ušao u kuću Milosava Radisavljevića i oteo mu 26.000 dinara i mobilni telefon. Potom ga je sa saučesnikom odvukao u kukuruzište udaljeno 500 metara od dedine kuće i vezao ga za metalni stub. Tada je njegovom sinu poslao poruku u kojoj je tražio dva miliona evra ako hoće da vidi oca živog. Starčevo zapomaganje čuo je komšija, koji je pozvao policiju.

- Uhapšeni najverovatnije nije imao nameru da naudi dedi Jelene Đoković pošto mu je jedini cilj bio novac. To potvrđuje i činjenica da ga tokom petočasovne drame u kukuruzištu nije tukao - kazao je ranije izvor Kurira iz istrage.

Milosav o Jeleni Ona je najbolja

Jelena Đoković je u emisiji emitovanoj 2014. govorila o odrastanju u Ljigu s bakom i dekom. Supruga proslavljenog tenisera se tada pred kamerama pojavila u društvu deda Milosava.

foto: Profimedia

- Provodila sam raspuste u Ljigu, u prirodi, nisam igrala igrice. Pravila sam od biljaka neke lekovite supice i začine za baku i deku, kako ih ne bi bolele ruke od reume, što su uvek problemi starosti. Moja baka je za svaku moju peticu u školi naručivala pesme na radiju. Deka je neumoran, on je čudo, vozi bicikl svaki dan, gaji svinje, ide do sela Veliševac da proveri da li je sve u redu - ispričala je ponosno Jelena Đoković, dok je Milosav Radisavljević, grleći unuku, rekao da je Jelena imala 10 meseci kada ju je prvi put čuvao. - Ona je najbolja oduvek bila - rekao je deka čuvši kako ga unuka hvali.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track