APELACIONI SUD: Duplirane kazne policajcima zbog primanja mita
Foto: Shutterstock

osudio na po dve godine zatvora zbog primanja mita 2015. godine.

APELACIONI SUD: Duplirane kazne policajcima zbog primanja mita

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu udvostručio je kazne dvojici beogradskih policajaca i pravosnažno ih osudio na po dve godine zatvora zbog primanja mita 2015. godine.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom su tadašnji narednik u Odseku za suzbijanje maloletničke delikvencije Milomir Protić i narednik u Odseku za suzbijanje opšteg kriminaliteta u policijskoj stanici Stari grad Slobodan Filipović bili osuđeni na po godinu dana zatvora.

Advokatska pripravnica Ivana Ranđelović Jovanović, koja im je pomogla u izvršenju krivičnog dela, ranije je pravosnažno osuđena, navodi se u odluci Apelacionog suda, objavljenoj na sajtu suda. Oštećeni je upućen na parnicu.

U presudi se navodi da su osuđeni jer su posredno zahtevali i primili novac u iznosu od 900 evra i 5.000 evra od C. N, da u okrivu svojih službenih ovlašćenja ne bi izvršili službenu radnju koju bi morali izvršiti u vezi s pokretanjem krivičnog postupka.

Apelacioni sud ukazuje da je presudu preinačio u pogledu odluke o kazni imajući u vidu težinu izvršenih krivičnih dela, da se radi o policijskim službenicima čij je obaveza poštovanje zakona, a koji su u okviru svoje službe izvršili krivično delo.

Takođe je imao u vidu stepen krivice okrivljenih, pobude iz kojih je delo učinjeno, jačinu povrede zaštićenog dobra i okolnosti pod kojima je delo učinjeno.

Apelacioni su smatra da će ova kazna dovoljno uticati na okrivljene da ubuduće ne vrše krivična dela i da će imati uticaj i na druge da ne vrše krivična dela, tako da će dobrineti jačanju morala i učvršćivanju obaveze poštovanja zakona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track