FILIP KORAĆ POBEGAO PRED SPECIJALCIMA: Evo kako je najbliži čovek Luke Bojovića umakao poteri. Iz Beograda se prevezao u Berlin, a onda na DRUGI KONTINENT!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

POTERNICA

FILIP KORAĆ POBEGAO PRED SPECIJALCIMA: Evo kako je najbliži čovek Luke Bojovića umakao poteri. Iz Beograda se prevezao u Berlin, a onda na DRUGI KONTINENT!

Crna Hronika -

Kako piše Ekspres, u trenutku kad je policija upala u dva štek-stana koja je koristio, što su potvrdile i njegove lične stvari koje su ukazivale na to da je donedavno tu boravio, Koraću se izgubio svaki trag

Filip Korać (39), desna ruka Luke Bojovića, pobegao je iz Srbije dan pre nego što je za njim 11. januara raspisana poternica zbog sumnje da je naručio likvidaciju Blaža Đurovića, prenosi nedeljnik Ekspres.

Prema njihovim navodima, Korać je napustio Beograd nakon što je policija upala u dva stana za koja su postojale informacije da ih on koristi.

Lociran u Berlinu

- U jednom štek-stanu policija je pronašla dosta Koraćevih ličnih stvari, zbog čega se pretpostavlja da je odatle pobegao neposredno pre upada specijalaca. Istog dana je za njim raspisana crvena Interpolova poternica, a on je s lažnim pasošem pobegao iz Srbije - naveli su oni. Prema rečima izvora, posle bekstva on je lociran u Berlinu, ali mu se od tada gubi svaki trag.

- Korać se i pre raspisivanja poternice kretao po Evropi veoma obazrivo, često koristeći lažne pasoše. Sada kada je za njim raspisana međunarodna poternica, a budući da je pod nadzorom i stranih bezbednosnih službi, njegovo kretanje je sigurno još obazrivije - otkrili su izvori Ekspresa.

Oni smatraju da je Filip Korać najverovatnije već napustio Evropu i da je od hapšenja pobegao u Južnu Ameriku, gde već navodno ima saradnike u poslovima sa drogom. Kako navode, njegov najveći saradnik u toj državi je Dejan Stojanović Keka, vođa novobeogradske Kekine grupe, koji je Srbiju napustio još 2006.

foto: Profimedia

Luka Bojović U zatvoru sedam godina Luka Bojović u Valensiji je uhapšen 2012. i u Španiji je osuđen na 18 godina zatvora zbog držanja oružja i falsifikovanja dokumenata. Pred Specijalnim sudom u Beogradu protiv njega se vodio postupak zbog sumnje da je organizovao takozvani "novi zemunski klan", koji je stajao iza nekoliko ubistava i pokušaja ubistava, ali je pravosnažno oslobođen optužbi. Prema nezvaničnim informacijama, Bojovićev najbliži čovek Filip Korać preuzeo je sve njegove poslove.

Inače, Korać u Srbiji do sada nije hapšen, niti je protiv njega vođen postupak, iako se dovodio u vezu sa brojnim krivičnim delima. Posle raspisivanja poternice, Viši sud u Beogradu potvrdio je da mu je uz poternicu određen i pritvor zbog podstrekavanja na teško ubistvo, ali ni MUP ni tužilaštvo nisu saopštili o čijem je ubistvu reč.

Blizak "škaljarskom klanu"

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, svedok-saradnik čiji se identitet čuva u tajnosti pristao je da otkrije sve o kriminalnim radnjama pripadnika "škaljarskog klana" i kriminalnim delima u koja je, kako se sumnja, umešan Filip Korać, koji je blizak ovom klanu.

Rat klanova Ubijeni advokat i kum Prema operativnim podacima, Luka Bojović i Filip Korać bliski su "škaljarskom klanu", koji je od 2014. u ratu do istrebljenja sa "kavačkim klanom". Krvavi sukobi dve kriminalne grupe, koje su do nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji 2014. bile jedan kriminalni klan, do sada su odneli najmanje 30 života sa obe strane. Među ubijenima su i najbolji prijatelj i kum Luke Bojovića Dragoslav Gale Miloradović, Koraćev telohranitelj Siniša Milić Boske, kao i advokat obojice Dragoslav Miša Ognjanović.

- Poternica je raspisana zbog sumnje da je naručio ubistvo Blaža Đurovića, koji je bio blizak suprotstavljenom "kavačkom klanu", a proveravaju se navodi da je umešan u još nekoliko likvidacija koje su se dogodile u Beogradu - potvrdili su nezvanični izvori.

Đurović je, podsetimo, izrešetan sa 29 hitaca 10. marta prošle godine na Dušanovcu, a kao direktni izvršioci optuženi su Nemanja Ivanov i Darko Vesković.

foto: Damir Dervišagić

Nerešeno ubistvo

Koraćev sukob s Mutavim

Izvori nedeljnika Ekspres navode da je za Koraća bila presudna 2016, kada je došao u sukob sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi. Kako navode, sukob između njih dvojice najpre je izbio zbog dva kilograma kokaina, koji Stanković nije isplatio Koraću. Razrešenje sukoba pokušano je jednom prilikom preko Dragoslava Kosmajca, ali to se pretvorilo u lični rat kada je na tom sastanku Stanković opalio šamar Koraću, piše ovaj nedeljnik. Posle toga Stanković je navodno uspeo da od Koraća preotme još deset kilograma kokaina. U oktobru 2016. Stanković je ubijen, a njegovo ubistvo do danas nije rešeno.

(Kurir.rs / Danijela Jovanović/foto Aleksandar Jovanović Cile, Profimedia, Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track