ALBANCI KRENULI U PLJAČKU SRPSKIH KUĆA, A MILOMIR IM SE JEDINI NAŠAO NA PUTU: Rafali su trajali 5 minuta, praštalo je svuda oko njega, JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU (FOTO)
Foto: Printscreen Prva TV

napad na srpsku imovinu

ALBANCI KRENULI U PLJAČKU SRPSKIH KUĆA, A MILOMIR IM SE JEDINI NAŠAO NA PUTU: Rafali su trajali 5 minuta, praštalo je svuda oko njega, JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU (FOTO)

Crna Hronika -

Naoružani Albanci danas su upali u selo Rastelica kod Kuršumlije, gde su izvršili pljačku kuća a onda zapucali na Milomira Stojanovića koji je jedva izvukao živu glavu.

Inače, ovo selo je napušteno a u njemu se jedino nalaze kontejneri u kojima borave radnici koji rade za "Srbijašume", među kojima je i Stojanović.

Kako je objavila TV Prva, Albanci su obili sve kuće, izvršili premetačinu pet podruma a zatim počeli da pucaju na na kontejner u kom borave radnici. U tom trenutku, svi sem Stojanovića bili su u nabavci namirnica u Kuršumliji.

Kada su Albanci pripucali, Stojanović je uspeo da pobegne ali je problem nastao jer nije imao dometa na mobilnom telefonu. Zato je morao da pešači nekoliko kilometara dok nije našao na signal za mobilni. Po njega su posle došle kolege.

foto: Printscreen Prva TV

Stojanović je ispričao da je pucano iz dva ili tri oružja.

"Često kradu šumu u tom delu pa smo im valjda zasmetali. Rafali su trajali 4 do 5 minuta uzastopnom paljbom", ispričao je Stojanović koji je pukom srećom ostao živ.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je večeras da policiji nije prijavljen upad grupe naoružanih ljudi sa teritorije Kosova na područje kuršumlijskog sela Rastelica ali i da je obijeno više kuća u reonu tog sela u kojima inače niko ne živi.

foto: Printscreen Prva TV

MUP je povodom medijskih navoda o upadu naoružanih osoba sa Kosova saopštio da su radnici koji su sekli šumu u reonu Rastelice sinoć prijavili kuršumlijskoj policiji da su se iz pravca Kosova i Metohije čuli pucnji.

foto: Printscreen Prva TV

"Imajući u vidu da je reč o kućama u kojima niko ne živi, policija je odmah obavestila vlasnike nakon čega je utvrdjeno da je ukradena jedna lovačka puška, motorna testera i više komada različitog alata", naveo je MUP.

Dodaje se da je obavešteno nadležno tužilaštvo po čijem nalogu policija preduzima mere i radnje na utvrdjivanju okolnosti tog dogadjaja.

(Kurir.rs/Prva TV/Beta/Foto: Printscreen Prva TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track