Najnovije vesti

NASMEJANI UBICA ODLUČIO DA PROPEVA: Čaba Der otkriva naručioce likvidacija! Plaćenik RUŠI DVA NAJJAČA KLANA?
Foto: MUP Srbije, Printscreen

saradnja

NASMEJANI UBICA ODLUČIO DA PROPEVA: Čaba Der otkriva naručioce likvidacija! Plaćenik RUŠI DVA NAJJAČA KLANA?

Crna Hronika

Iskaz koji bi uhapšeni egzekutor mogao da da policiji zadao bi najjači udarac najvećim kriminalnim grupama iz Srbije i Crne Gore, za koje je navodno radio poslednje dve godine
 

Čaba Der (38), plaćeni ubica koji je u petak uveče uhapšen u hotelu u Pragu, spreman je da sarađuje sa istražiteljima i raskrinka vođe kriminalnih klanova iz Srbije i Crne Gore za koje je radio, preneli su crnogorski mediji.

Kako navodi, Der, koji je u pritvoru, već je ponudio saradnju, a njegov iskaz navodno bi mogao da bude najjači udarac za dva zaraćena klana - škaljarski i kavački!

Veze sa Crnogorcima

- Čaba je bio plaćeni ubica, a sumnja se da je radio i za jedan klan iz Crne Gore. On je svojevremeno uhapšen u Sarajevu pod sumnjom da je trebalo da učestvuje u likvidaciji Alana Kožara iz Bara - podsećaju izvori iz istrage.

foto: Vijesti.me/Savo Prelević, Privatna Arhiva

Srpski pravosudni organi najavili su da će tražiti izručenje ovog ubice koji ima srpsko i mađarsko državljanstvo. Kako je Kurir pisao, Der se zasad sumnjiči za tri likvidacije počinjene u Beogradu, Budimpešti i Amsterdamu.

- Vrlo je moguće da Der postane svedok-saradnik i ponudi informacije i dokaze o tome ko ga je plaćao i za koga je ubijao. Samo na taj način on bi mogao da izbegne da praktično ostatak života provede iza rešetaka - potvrdio je izvor Kurira.

Hapšenje u Sarajevu Jurio neprijatelja s poternice?

Čaba Der, nakon puštanja iz zatvora 2017, prvi put je priveden u septembru te godine u Sarajevu. Kako su preneli bosanski mediji, on je tada uhapšen s Markom Gojčevićem iz Bara i navodno su priznali da su u ovaj grad došli kako bi ubili Alana Kožara. Inače, i za Kožarom je raspisana poternica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Slobodana Šaranovića u Budvi u martu 2017. Sukob porodica Bojović i Šaranović počeo je 2009, kada je nestao sin Danila Radonjića, bliskog Šaranovićeg prijatelja, čija sudbina do danas nije poznata. U potragu se uključio Šaranovićev brat Branislav, ali je i on u oktobru te godine ubijen, a u likvidacijama koje su se nastavile u krvavom ratu dve porodice ubijeno je najmanje još 11 ljudi.

foto: Printscreen

Podsetimo, Alan Kožar, zbog čije je pripreme atentata Der bio privođen u Sarajevu, blizak je navodno ekipi Luke Bojovića, a pred crnogorskim pravosuđem protiv njega se vodi postupak zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Slobodana Šaranovića.

Novi zadatak

- Der bi mogao da otkrije ko ga je poslao na jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, ali verovatno i još mnogo toga što zna. Postoji sumnja da u Pragu nije boravio da bi se skrivao, već da je došao na novi zadatak. Njegovim hapšenjem, kako veruju istražitelji, sprečena je nova likvidacija - dodaje sagovornik Kurira.

On podseća da su Bojović i Kožar bliski "škaljarskom klanu" i da se može očekivati da bi Der, kom su lisice stavljene u gradu u kom je nedavno uhapšen i vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan, mogao da ponudi informacije o "kavčanima".

- Otkako je izašao iz zatvora 2017. godine, pošto je odslužio kaznu za ubistvo iz 2004, Der je bio slobodnjak koji je obavljao posao za onog ko mu plati.

Međutim, zbog činjenice da je bio privođen jer je bio angažovan za ubistvo Kožara jasno je da bi mogao da raskrinka "kavački klan" - dodaje on.

Naš sagovornik objašnjava i da su ubistva Nebojše Markovića u januaru u Beogradu, Ivana Serdarušića u Amsterdamu i Lasla V. u Budimpešti ona za koja se "nasmejani ubica" zasad tereti, ali da to ne znači i da su jedina.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/foto Printscreen, Vijesti.me)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...