OVAKO SU PREVARILI STOJKETA: Političar mu uzeo pare za zemljište, pa mu poturio FALSIFIKATE! Rekao mu da ništa ne priča svom advokatu...
Foto: Zorana Jevtić, Beta

Specijalni sud

OVAKO SU PREVARILI STOJKETA: Političar mu uzeo pare za zemljište, pa mu poturio FALSIFIKATE! Rekao mu da ništa ne priča svom advokatu...

Crna Hronika -

Bivši potpredsednik opštine Čukarica predstavio se Vladimiru Stojkoviću kao uticajan čovek koji će za 500 evra po aru da mu pomogne da uloži i uveća kapital kupovinom zemljišta

Nenad Nešković, kum proslavljenog golmana i reprezentativca Vladimira Stojkovića, ispričao je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu kako je fudbaler verovao da će dobro uložiti novac kupovinom zemljišta uz pomoć nekadašnjeg potpredsednika opštine Čukarica Uroša Jankovića, jer je on "moćan čovek koji je pomagao i Nebojši Čoviću".

Podsetimo, klupko prevare počelo je da se odmotava kada je golman posumnjao da su ugovori falsifikovani i da zapravo nije postao vlasnik placeva za koje je dao novac. Slučaj je prijavio policiji, posle čega je tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Uroša Jankovića, Vladimira Đurkovića, koji se predstavljao kao advokat iako nema završen pravni fakultet, i fudbalskog menadžera Miroslava Stefanovića.

foto: PrintScreen

- Stojković mi je ispričao da je Uroš uticajan čovek koji radi u opštini Čukarica i može da mu pomogne oko kupovine zemljišta. Pominjao je, da bi objasnio koliko je uticajan, da je pomogao i Nebojši Čoviću. Kad sam ga pitao zašto se o kupovini i ugovoru ne konsultuje sa svojom advokaticom, rekao mi je da mu je Uroš rekao da o tome ne sme nikome da priča i da on ima advokata koji će sve to da završi - posvedočio je juče pred sudom Stojkovićev kum.

Nagodio se Priznajem, uzeli smo Stojketu novac!

Vladimir Đurković, koji je bio optužen da je kao advokat, bez diplome pravnog fakulteta, pronalazio lažne prodavce parcela i sačinjavao falsifikovane ugovore s golmanom, sklopio je nagodbu sa Specijalnim tužilaštvom u kojoj je priznao da je prevario Vladimira Stojkovića. Na osnovu sporazuma on je osuđen na godinu i sedam meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od milion dinara.

On je kazao da mu je Stojković rekao da je Urošu plaćao 500 evra po aru kupljenog zemljišta.

- Urošu Jankoviću sam na ruke dao 14.000 evra ispred moje zgrade na Bežanijskoj kosi - posvedočio je Nešković.

Na ove navode reagovao je optuženi Janković.

- Ne sporim da mi je dao novac, ali nije tačno da sam ga ja preuzeo, već moj mlađi brat - kazao je on.

Inače, juče je pred sudom saslušana i Stojkovićeva supruga Valentina, koja je potvrdila da je prevara otkrivena kada je odnela ugovore kod notara. Njen suprug juče se nije pojavio pred sudom zbog bolesti.

Sudsko veće poslalo je zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije da sudu dostavi dokaz da li je Janković kao funkcioner dostavio prijavu imovine.

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto Zorana Jevtić, Beta, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track