Najnovije vesti

ČABA DER IZREŠETAO I STOJKETA U BARSELONI? Španska policija proverava DNK pucača koji je hteo da ubije vođu rakovačkog klana
Foto: MUP Srbije, Printscreen

mogući atentator

ČABA DER IZREŠETAO I STOJKETA U BARSELONI? Španska policija proverava DNK pucača koji je hteo da ubije vođu rakovačkog klana

Crna Hronika

Španska policija upoređuje DNK profil i otiske Čabe Dera za kim su tri države raspisale potrenice zbog ubistva sa materijalnim tragovima napadača koji je pucao i teško ranio Nebojšu Stojkovića Stojketa (51), vođu rakovačkog klana. Taj zločin se desio u avgustu 2017. godine u Barseloni.

Nebojša Stojković Stojke preživeo je atentat u Barseloni, kada su u njega sasuli četiri metka. posle čega je dugo boravio u bolnici, ali se potpuno oporavio.

foto: Printscreen

U Barseloni je upucan je sa četiri metak, u glavi u grudi i, kao poruka, odsečen mu je prst na ruci. U trenutku pucnjave sa njim je bio i Dejan Jusufović, poznat kao Jusa Čupavi, ali on nije povređen.

Posle atentata, mediji su objavili kratki opis atentatora, za koga je navedeno da je imao kačket na glavi, a odmah se posumnjalo da iza ovog zločina stoji kavački klan, pošto je Stojković povezivan sa klanom Luke Bojovića.

Nebojša Stojković Stojke
Nebojša Stojković Stojke foto: Facebook

Mogućnost da je Čaba Der pucao na Stojkovića otvara podatak da je on  tri nedelje posle uhapšen u Sarajevu, zajedno sa Markom Gojčevićem iz Bara, prvi put posle puštanja iz zatvora u februaru 2017. Tamo je trebao da ubije Alena Kožara, Stojkovićevog prijatelja i saradnika. 

Posle sedam meseci, obojica su proterani iz BiH, posle čega Der kreće u krvavi put po Evropi.

Uhapšen u hotelu sa perikom i naočarima

Češka policija uhapsila je Čabu Dera u hotelu "Amadeus" u Pragu, u kome je on pre 20 dana iznajmio sobu. Kod njega su nađena falsifikovana dokumenta, dva pištolja, prigušivač i municija, kao i predmeti za maskiranje.

- Policija ga je locirala desetak dana pre hapšenja. Sve to vreme je praćen i čekao se pogodan trenutak za bezbedno hapšenje. Lisice su mu stavljene u trenutku kada je ušao u hotel i nameravao da uđe u svoju sobu - kaže izvor i dodaje da se proverava da li je Čaba planirao da u Pragu izvrši novu likvidaciju. - Pošto je kod sebe imao oružje i municiju, kao i periku i naočare za vid, pomoću kojih se maskirao, postoji sumnja da je u Prag došao sa zadatkom da likvidira nekoga - kaže izvor.

Čovek mačka u pritvoru  

Policija je posle zločina na Banovom brdu uhapsila Alana Ciglera, zbog sumnje da je pomagao Čabi Deru u likvidaciji Nebojše Markovića. - Sumnja se da je Cigler dovezao Dera belim "fijat puntom" do mesta zločina i odvezao ga posle ubistva. Cigler je posle hapšenja navodno rekao policiji "da bi Čabu trebalo uhapsiti što pre, jer će sigurno ubiti još nekoga" - podseća izvor.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...