Najnovije vesti

PROMENJEN ČLAN SUDSKOG VEĆA: Suđenje za pokušaj ubistva Milana Beka krenulo ispočetka
Foto: Zorana Jevtić

završna reč u junu

PROMENJEN ČLAN SUDSKOG VEĆA: Suđenje za pokušaj ubistva Milana Beka krenulo ispočetka

Crna Hronika

Beograd -- Suđenje Maji Adrovac i Aleksandru Zdravkoviću, optuženim za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, formalno je krenulo ispočetka.

Suđenje je pred Višim sudom u Beogradu krenulo ispočetka, zbog promene člana sudskog veća.

foto: Stefan Jokić

Tužilaštvo je u uvodnoj reči saospstilo da ostaje pri navodima optužnice da je pokušaj ubistva izvršio Zdravković sa još jednim NN licem, a da im je Maja Adrovac u tome pomogla. Optuženi nisu detaljno iznosili svoje odbrane, već su ostali pri ranijim iskazima u kojima su negirali optužbe i veze sa tim krivičnim delom.

Na suđenju je ponovo saopšteno da bi ispitivanje poslednjeg svedoka u ovom postupku - Ivana Adrovca, moglo da se obavi 16. maja. On treba da bude ispitan putem video linka iz Specijalnog suda u Beogradu sa zatvorom u Švajcarskoj, gde on izvržava kaznu za krivična dela počinjena u toj zemlji.

Njegovo svedočenje je više puta odlagano, zbog posebnih uslova koje Švajcerska zahteva za ispitivanje osuđenika i za sada još nema povratne informacije da li će se ispitivanje i obaviti 16. maja.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

Pored toga, Adrovac je u ovom slučaju privilegovani svedok i ima pravo da ne svedoči jer je suprug optužene.

Ako sud uspe da sasluša Adrovca u maju, planirano je da se u junu održe završne reči tužilastva i odbrane, a potom i izricanje prvostepene presude.

Aleksandar Zdravković je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Beka, a Maja Adrovac se tereti za pomaganje izvršiocima tog krivičnog dela.

Zdravković je u pritvoru je od hapšenja u julu 2016. godine, dok se Adrovac brani sa slobode.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...