NEMAČKA U PANICI! VOJNOVIĆ IMA LISTU ZA ODSTREL: Na Srbinovom spisku SUDIJE I POROTNICI! Sve evropske policije ALARMIRANE
Foto: Polizei Bielefeld

PANIKA

NEMAČKA U PANICI! VOJNOVIĆ IMA LISTU ZA ODSTREL: Na Srbinovom spisku SUDIJE I POROTNICI! Sve evropske policije ALARMIRANE

Crna Hronika -

Daniel Vojnović (31) iz Srbije, koji je prošle srede pobegao iz nemačkog zatvora, uspešno izmiče poteri već sedam dana, a nemačka policija alarmirala je građane, ali i kolege iz čitave Evrope u nadi da će ovaj opasni begunac što pre biti vraćen iza rešetaka.

Kako prenose nemački mediji, situacija je vrlo ozbiljna jer je Vojnović u zatvoru najavio pokolj i napravio spisak za odstrel, na kom se našlo desetak osoba, među kojima su i sudija i porotnici, koji su ga osudili na zatvorsku kaznu od tri godine i osam meseci zbog ranjavanja pripadnika obezbeđenja jednog bordela.

x 3 godine i osam meseci je kazna koju je služio Vojnović x 7 dana je opasni Srbin na slobodi

Mere opreza

- Bekstvo Srbina predstavlja veliku opasnost po građane. Policija je na oprezu i danonoćno čuva sudiju i porotnike, koji bi mogli da budu na meti pomahnitalog Vojnovića. Osim njih, policija obezbeđuje i druge osobe, koje bi mogle da se nađu na njegovom nišanu - pišu nemački mediji i dodaju da su mere bezbednosti pojačane i na više lokacija. - Povećano je prisustvo policije na železničkim i autobuskim stanicama i u tržnim centrima - prenose mediji.

foto: Polizei Bielefeld

Podsetimo, Daniel Vojnović je u trenutku bekstva odslužio veći deo svoje kazne, zbog čega je imao pravo na posete roditeljima. - U pratnji dvojice stražara u nedelju je odveden u okolinu grada Bilefelda, gde mu žive roditelji. Iskoristio je njihovu nepažnju i iskočio kroz prozor, zatim seo u auto i nestao - objasnio je izvor tamošnjih medija i dodao da je dosadašnja istraga pokazala da Vojnović prilikom bega nije imao pomagače, već da je sve sam smislio i sproveo u delo.

Ne trpi žene

Policiju je naročito zabrinula činjenica da je Vojnović psihički nestabilna osoba i da je u zatvoru svom psihoterapeutu rekao da planira da ubije nekoliko ljudi i da se posle zločina ponovo vrati u zatvor. - Srbin ima poremećaj ličnosti. Vrlo je opasan, nepredvidiv i agresivan. Takođe je ustanovljeno da gaji veliku netrpeljivost prema ženama, zbog čega mu je tokom boravka u zatvoru bio zabranjen kontakt sa ženskim osobljem - podsetio je izvor i dodao da je on označen kao visokorizična osoba.

Utvrđuje se odgovornost Bio bez lisica Kako pišu nemački mediji, Vojnoviću je ovo bio četvrti put da za vikend odlazi kod svojih roditelja. Do sada je uvek imao lisice na rukama tokom boravka u roditeljskoj kući, ali je ovog puta bilo procenjeno da lisice više nisu neophodne. - Bio je u pratnji dva naoružana i iskusna čuvara, ali nije bio vezan. Stražari su dali izjave, a ministarstvo pravde je preuzelo slučaj, jer se utvrđuje njihova odgovornost - rekao je izvor.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/ foto: printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track