SARAĐIVAO SA ŠABANOM ŠAULIĆEM, SAŠOM MATIĆEM, BAJOM... A onda, jedne večeri dobio je METAK U GLAVU! Niko ne zna zašto, a ubica je I DALJE NA SLOBODI!
Foto: S.S.

POMEN

SARAĐIVAO SA ŠABANOM ŠAULIĆEM, SAŠOM MATIĆEM, BAJOM... A onda, jedne večeri dobio je METAK U GLAVU! Niko ne zna zašto, a ubica je I DALJE NA SLOBODI!

Crna Hronika -

Od ubistva kompozitora i tekstopisca Velibora Vučurovića (31) iz Feketića prošlo je devet godina, a njegov ubica sve ove godine uspeva da izmakne ruci pravde.

foto: Slađana Stojanović

Zločin koji se dogodio na današnji dan 2010. godine, dok se Vučurović šetao Bulevarom Jaše Tomića u Novom Sadu, nije rešen, a u istrazi do danas nema pomaka.

Umiremo od tuge

Veliborovi roditelji, majka Hilda i otac Zoran, kao i sestra Tamara kažu da im je kako vreme prolazi sve teže i teže i da ih najviše boli to što ubica nije pronađen.

- Ubica našeg sina punih devet godina mirno spava, šeta i možda nam se smeje u lice, dok mi umiremo od tuge - kažu za Kurir neutešni Hilda i Zoran. Uplakana Hilda ističe da je njima život stao onog trenutka kad je Velibor stradao.

- Od tada živimo u senci, trošimo vazduh. Nije prošao dan da nismo otišli na groblje. Nebitno je da li pada sneg ili kiša, ništa ne može da nas spreči. Jedno je sigurno, šta god policija i oni koji štite zločinca učinili ili odlučili, neću dozvoliti da umremo, ni ja ni moj muž Zoran, sve dok pravda ne bude zadovoljena. Sumnjam da se ubistvo namerno zataškava - kroz suze kaže Hilda i ističe da su se za ovih devet godina obraćali svim državnim institucijama i molili ih da pronađu osobu odgovornu za Veliborovu smrt.

foto: Slađana Stojanović

Bol ne prestaje

- Nema kome se nismo obraćali, ali sve se vrti ukrug. Predmet je prošle godine preuzeo novi tužilac iz Novog Sada i iz početka je počeo istragu. Neću odustati, iako sina ne mogu da vratim. Kad je u pitanju dete, bol ne može da se ublaži. Možda bi mi malo lakše bilo kad bih znala ko ga je ubio i zbog čega i kada bi za to bio kažnjen. Možda - kaže otac pokojnog mladića.

Velibor Vučurović ubijen je 27. marta 2010. Padala je kiša, a on je pešice išao Bulevarom Jaše Tomića, krenuo je kod prijatelja. Oko 20.30 sati, kod broja 14, iznenada ga je pogodio metak u glavu. Bio je poznati tekstopisac i uspešno je sarađivao sa Šabanom Šaulićem, Dejanom i Sašom Matićem, Jovanom Perišićem, Nedeljkom Bajićem Bajom, Acom Ilićem i mnogim drugim poznatim pevačima.

MZ Feketić Vučurović dobija ulicu

Koliko je dobar i cenjen Velibor bio u svom Feketiću, potvrđuje to što će ovih dana jedna od ulica u tom mestu dobiti njegovo ime. - Na inicijativu Marka Lazića, predsednika Skupštine opštine Mali Iđoš, i Juhasa Atile, sekretara MZ Feketić, odlučeno je da jedna ulica ponese ime našeg sina - kaže Zoran Vučurović.

(Kurir.rs/Slađana Stojanović/foto: kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track