LIKVIDACIJA NA DUŠANOVCU: Svedočio brat Blaža Đurovića
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

viši sud u beogradu

LIKVIDACIJA NA DUŠANOVCU: Svedočio brat Blaža Đurovića

Crna Hronika -

Aleksandar Đurović, čiji je likvidirani brat navodno bio blizak "kavačkom klanu", juče je do detalja opisao šta je prethodilo krvavom zločinu na Dušanovcu

Aleksandar Đurović, rođeni brat Blaža Đurovića (39), koji je ubijen u sačekuši ispred svoje kuće u martu prošle godine, saslušan je juče u nastavku suđenja Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, koji su optuženi za taj zločin.

Ubijeni Đurović je, podsetimo, navodno bio blizak "kavačkom klanu", a u medijima se spekulisalo da je likvidaciju naručio Filip Korać, najbliži saradnik Luke Bojovića i za kojim je raspisana poternica. U medijima se takođe spekulisalo da je optuženi Vesković pristao da sarađuje sa tužilaštvom i optuži Koraća za likvidaciju, a on je na prethodnom suđenju tvrdio da to nije tačno i da mu je zbog tih natpisa ugrožena bezbednost.

Nije bilo sukoba

Brat ubijenog Đurovića juče je pred sudskim većem kazao da poznaje optužene, ali da ih ni on, ni njegov pokojni brat nisu videli nekoliko godina. - Imali smo zajedničke prijatelje, poznavali smo se sa pića i kafa. Koliko znam, moj brat i oni nisu bili ni u kakvom sukobu. Takođe, nisu bili ni u kakvim odnosima, poslovnim ili nekim drugim - naveo je Đurović.

Potom se prisetio kobne noći kada se dogodio zločin i kada je na nekoliko metara od njihove kuće na Dušanovcu primetio parkirani BMW X5. - Brat, sin i ja dovezli smo se do kuće. Primetio sam BMW jer takav auto niko u našoj ulici nije vozio. Nisam video da li je neko bio u njemu. Ja sam izašao iz kola kako bih ostavio sina i uzeo jaknu, a Blažo je trebalo da okrene automobil. Dok sam u dvorištu stajao i govorio ženi šta da mi donese, začuo se rafal. Dete sam gurnuo u kuću i potrčao da vidim šta mi je sa bratom. Vrata su bila automatski zaključana, pa sam nogom razbio staklo pokušavajući da mu pomognem. Međutim, bilo je kasno - naveo je Aleksandar Đurović.

Nudili jemstvo

On je potom kazao da se priključuje krivičnom gonjenju optuženih, ali nije želeo da istakne zahtev za odštetu. Odbrana Veskovića i Ivanova predložila je sudu da im ukine pritvor ili odredi blažu meru nadzora uz polaganje jemstva, ali je sud nakon većanja to odbio.

(Kurir.rs/I. M./Foto: Privatna arhiva)

Nije na optužnici Ni reč o Koraću

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Iako su pojedini mediji spekulisali da je nalogodavac Đurovićeve likvidacije odbegli Filip Korać, on, međutim, nije obuhvaćen optužnicom, niti je njegovo ime pomenuto juče u sudnici. Isti slučaj bio je i na prethodnom ročištu, kada je optuženi Vesković kratko rekao da mu je zbog medijskih natpisa da je postao svedok-saradnik ugrožena bezbednost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja