NASTAVLJENO SUĐENJE ZA KRVAVI PIR U BEČEJU I MOLU: Osumnjičeni dobio tumor mozga, ali je ročište održano
Foto: N.H.

zločin u vojvodini

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA KRVAVI PIR U BEČEJU I MOLU: Osumnjičeni dobio tumor mozga, ali je ročište održano

Crna Hronika -

U višem sudu Subotice juče je održano novo ročište Banetu J., poznatom kao Safet iz Mola, kojem se stavlja na teret ubistvo dve osobe 20. marta 2016 godine u Bečeju i Molu. Pored toga, Baneta J. optužnica tereti i za teško ranjavanje dve osobe, nanošenje telesnih povreda i nošenje oružja.

Nabrojana krivična dela se vezuju za isti taj datum, pre tri godine. Posle krvavog pira Safet je pobegao iz zemlje, raspisana je međunarodna poternica, a posle 8 meseci, u novembru 2016. je uhapšen. Isporučen je Srbiji, a suđenje je počelo pre godinu dana, u februaru, u Višem sudu u Subotici.

Optužnica tereti Baneta J., da je tada pištoljem ranio u Bečeju dve osobe, Joža Imrea i Jelenu Stojkov, bivšu nevenčanu suprugu. Jelena je posle teškog ranjavanja umrla nakon pet dana. Safet je krvavi pir nastavio u Molu, a tamo je usmrtio Matiju Petrovića. Pucao je i u renatu Vrecko i teže je ranio, a povredio je i natašu Sunomar i maloletnog P.P.

Safet je prisustvovao ročištu, pošto nije prihvaćeno odlaganje koje je predloženo od strane njegovog advokata.

Razlog zahteva da se odloži glavni pretres je, što je osumnjičeni u Specijalnoj bolnici zatvora u Beogradu, teško je bolestan i čeka na operaciju tumora na mozgu. Ipak, glavni pretres je juče održan.

„Na ročištu je saslušan lekar, a govorio je o zdravstvenom stanju osumnjičenog, pa je medicinski veštak morao da proceni da li je on sposoban da prisustvuje suđenju. Dokazni materijal je gotovo u celosti izveden, pa se očekuje da će završne reči biti iznete 8. maja, na narednom ročištu”, rekao je Rajko Maravić, portparol Višeg suda Subotice.

Do sada su svedočili ranjene žrtve, rodbina ubijenih, psihijatri, veštaci i policijski službenici. Istražne radnje su potrajale, a tokom suđenja bilo je i obrta prilikom kojih je čak porodica ubijenog Matije Petrovića menjala iskaze. Bilo je više spekulacija oko razloga, ali navodno je bilo pretnji od strane majke ubijenog, koja je u međuvremenu preminula, a namera je bila da se, navodno, sva krivica prebaci na Baneta J. Iskazi su dopunjavani od strane rodbine u svojstvu svedoka, a svedočio je i zatvorenik Alen Petrović iz KPZ Sremska Mitrovica, koji je doveden u subotički sud. Novo ročište je zakazano za 8. maj, kada se očekuju završne reči.

(Kurir.rs/N.H./Foto: N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track