SRBIN U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI UBIJEN GREŠKOM? Potraga za ubicama i dalje traje
Foto: Privatna Arhiva

maskirani napadači!

SRBIN U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI UBIJEN GREŠKOM? Potraga za ubicama i dalje traje

Crna Hronika -

Telo Jugoslava Smiljkića (51), ubijenog u mafijaškoj sačekuši pre dve nedelje u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici - dopremljeno je u Srbiju. Ovaj Beograđanin biće sahranjen u subotu u Malom Mokrom Lugu, a potraga za njegovim ubicama i dalje traje.

On je ubijen 16. marta oko 10.30 u johanesburškom kvartu Rudepurt. Vozio je motor, a onda je, kako se sumnja, dobio poziv na mobilni telefon. Stao je na pločnik, nedaleko od jednog tržnog centra, i kucao poruku ne skidajući kacigu. U tom trenutku naišao je automobil, crna "honda", iz kog su istrčala dvojica napadača.

Bili su maskirani, sa kapuljačama i naočarima, a na rukama kojima su držali oružje imali su rukavice. Trenutak egzekucije, kao i zločince, prema pisanju tamošnjih medija snimile su kamere sa obližnjih objekata. Prvi napadač je pucao čim je izleteo iz kola, dok je drugi prišao žrtvi i ispalio nekoliko hitaca u glavu, kroz vizir kacige.

- Čuo sam šest hitaca. Jedan čovek je pucao u drugog, kada se ovaj srušio. Potom je napadač seo u kola, a iz njih je izašao drugi, koji je nastavio da rešeta osobu na zemlji - ispričao je očevidac za "Njuz24", koji nije želeo da otkriva identitet plašeći se odmazde.

Inače tamošnje vlasti ne isključuju mogućnost da je Smiljkić ubijen greškom! Moguće je da su zločinci zamenili metu, a prema policijskim izvorima, to je moguće jer je ubijeni Smiljkić nosio kacigu.

Jugoslav Smiljkić, prema nezvaničnim informacijama, godinama je živeo u Johanezburgu i u Srbiji nije bio hapšen zbog teških kriminalnih dela.

On je privođen pre petnaestak godina zbog kafanske tuče - potvrdili su izvori Kurira.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja