BABIĆ SA ŠTAKAMA DOŠAO NA SASLUŠANJE: Ništa nisam video, spavao sam!
Foto: Vladimir Šporčić

DAO ISKAZ

BABIĆ SA ŠTAKAMA DOŠAO NA SASLUŠANJE: Ništa nisam video, spavao sam!

Crna Hronika -

Bivši direktor "Koridora" je, povodom nesreće koja se dogodila 31. januara, rekao da je spaovao na zadnjem sedištu i da ga je probudio udarac. Za svog vozača kaže da se uvek odgovorno ponašao

Bivši direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić, koji je zadobio teške povrede u nesreći na naplatnoj rampi kod Doljevca za čije se izazivanje sumnjiči njegov vozač Dejan S., juče je po zamolnici Osnovnog suda u Nišu saslušan u Drugom osnovnom tužilaštvu. Na saslušanje koje je bilo zakazano za 10 sati, Babić je došao pomoću štaka, pošto se i dalje nije u potpunosti oporavio.

foto: Vladimir Šporčić

Kako Kurir nezvanično saznaje, Babić je ispričao da ne zna šta se tačno dogodilo, jer je u trenutku nesreće na naplatnoj rampi, koja se dogodila 31. januara, spavao na zadnjem sedištu "škode superb".

Buđenje u Hitnoj

- Ispričao je da je sedeo na zadnjem sedištu, iza vozača, i da je spavao. Kako je rekao, probudio ga je udarac čija ga je silina odbacila ka mestu suvozača, što ga je i probudilo. Osetio je jak bol u kolenu, i tada se, kako je rekao, onesvestio. Sledeće čega se seća jeste da se probudio u Hitnoj pomoći - kaže izvor Kurira upućen u istragu.

Oporavlja se Babića nema u javnosti Babić je posle nesreće nekoliko nedelja bio u bolnici. U javnosti se nije pojavljivao sve do pre desetak dana, kada je prisustvovao Predsedništvu SNS, na koje je takođe došao pomoću štaka. On ni juče nije želeo da govori za medije. Ipak, kako saznajemo, njegov oporavak ide dobro i za oko mesec dana bi mogao da se kreće i bez štaka.

foto: Vladimir Šporčić

Kako navodi, Babić je ispričao i da je Dejan S. dugo radio kao njegov vozač, da su mnogo vremena provodili zajedno i da može da kaže da se uvek odgovorno ponašao za volanom.

- Rekao je da, koliko zna, Dejan S. nikada nije pio. Naveo je da je bio izuzetno pažljiv za volanom i da je čak, ako bi nekada bio umoran posle duge vožnje, zastao na pumpi da se okrepi i predahne - dodaje sagovornik iz istrage.

Podneo ostavku

Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Nišu protiv Dejana S. vodi istragu zbog izazivanja teške nesreće na auto-putu u kojoj je poginula Stanika Gligorijević (52), a još pet osoba je povređeno. On je 2. februara saslušan u niškom tužilaštvu, koje je tražilo da mu bude određen pritvor kako ne bi uticao na svedoke među kojima je i Babić. Sudija za prethodni postupak je ovaj predlog odbio kao neosnovan, pa se Dejan S. brani sa slobode.

Podsetimo, posle stravične nesreće u kojoj je nastradala žena, Babić, koji je bio saputnik u automobilu, podneo je ostavku na mesto direktora "Koridora Srbije".

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja