Najnovije vesti

ĆERKA SLAVKA ĆURUVIJE POSLE PRESUDE: Dobili smo priznanje da je država ubila mog oca! Istorijski dan za Srbiju!
Foto: Nebojša Mandić

reakcije

ĆERKA SLAVKA ĆURUVIJE POSLE PRESUDE: Dobili smo priznanje da je država ubila mog oca! Istorijski dan za Srbiju!

Crna Hronika

Četvorica optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije danas su dobili ukupno 100 godina robije, a presuda je stigla 20 godina nakon što je Ćuruvija ubijen, i 4 godine nakon početka suđenja.

Ćerka Slavka Ćuruvije, Jelena, izjavila je povodom današnje presude optuženima za ubistvo njenog oca, da je reč o „istorijskom danu za Srbiju i jednom od najvažnijih dana za nju i njenu porodicu.“

- Danas smo dobili nedvosmislenu potvrdu da je država ubila mog oca. Sudsko veće je državi poslalo poruku da ne može da ubija političke neistomišljenike, da za to koristi Državnu bezbednost i da prođe nekaznjeno. Takođe je poslata poruka i novinarima da ipak postoji spremnost sistema i sudstva da ih brani od budućih napada. Drago mi je što je ovo sudsko veće svojom presudom odlučilo da se obračuna sa mračnom proslošću naše zemije. Nadamo se da će, uprkos žalbama, Apelacioni sud potvrditi ovu presudu - navela je Jelena Ćuruvija u izjavi za Cenzolovku.

Da podsetimo, danas je u Specijalnom sudu izrečena prvostepena presuda optuženim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, Radomiru Markoviću, Milanu Radonjiću, Ratku Romiću i Miroslavu Kuraku, koji su većinom glasova sudskog veća proglašeni krivim!

Kurir.rs/cenzolovka

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...