TELA DESET DANA LEŽALA U STANU: Ubio nepokretnu majku, pa sebi pucao u glavu?
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

Porodična tragedija na Zvezdari u Beogradu

TELA DESET DANA LEŽALA U STANU: Ubio nepokretnu majku, pa sebi pucao u glavu?

Crna Hronika -

Leševi Dobrile Drašković (73), sudije u penziji, i njenog sina Miloša (43) nađeni u Ulici Vjekoslava Kovača, nakon što su komšije danima osećale nesnosan smrad

Tela Dobrile Drašković (73), penzionisane sudije Okružnog suda u Beogradu, i njenog sina Miloša (43) pronađena su juče ujutru u njihovom stanu u Ulici Vjekoslava Kovača u beogradskom naselju Zvezdara.

Sumnja se da su majka i sin bili mrtvi više od deset dana, a slučaj su policiji prijavile komšije, pošto su osetile nesnosan smrad koji se danima širio zgradom.

Komšije zvale policiju

- Najviše se osećalo između petog i desetog sprata. Prvo smo mislili da je neko prosipao kiseli kupus u odvod i da to smrdi, međutim, na kraju smo posumnjali da se nešto desilo u stanu Draškovića, na sedmom spratu, jer dugo nismo viđali Miloša, koji je svakog dana u isto vreme išao u nabavku. Pozvali smo policiju i vatrogasce, a kad su obili vrata stana majke i sina, zatekli su jeziv prizor - priča komšija Draškovića i dodaje da stanari nisu čuli nikakvu buku niti pucnje.

policija odnosi tela
policija odnosi telafoto: Nemanja Nikolić

- Jedan komšija ima radionicu u zgradi, pa se često čuje lupnjava. Zbog toga verovatno nismo čuli pucanj - kaže komšija.

Prema nezvaničnim informacijama, postoje dve verzije tragičnog događaja. Prema prvoj, nesrećna žena preminula je prirodnom smrću, nakon čega je njen sin odlučio da se ubije hicem iz pištolja. Prema drugoj verziji, sin je prvo ubio majku, a potom otišao u svoju sobu i pucao sebi u glavu.

zgrada u kojoj se zločin desio
zgrada u kojoj se zločin desiofoto: Nemanja Nikolić

- Dobrila je nađena u svojoj sobi, dok je Miloš bio pored kreveta u svojoj sobi. Na Miloševoj glavi bila je rupa od metka, a pištolj mu je stajao između nogu, zbog čega se veruje da je on pucao sebi u glavu. Na Dobrilinom telu nisu uočene povrede, pa je još uvek nejasno da li ju je sin ubio ili je ona preminula usled bolesti i starosti - kaže izvor i dodaje da su njihova tela bila u užasnom stanju.

Doživela nesreću

- Zbog visokih temperatura proteklih dana, proces raspadanja se ubrzao, pa su leševi bili gotovo sasušeni. Takođe, u stanu se osećao nezapamćen smrad, zbog čega su policajci tokom uviđaja nosili gas-maske - objašnjava izvor.

Komšije pričaju da su Dobrila i Miloš godinama živeli sami.

- Baka je bila nepokretna 20 godina, otkako je doživela nesreću u kojoj je polomila kuk i butnu kost. Sin je svih ovih godina brinuo o njoj, obavljao kućne poslove, išao u nabavku. Zbog toga što je morao da neguje bolesnu majku nije imao klasičan posao, već je radio od kuće. Ne znamo šta je tačno radio, govorio je da je nešto s kompjuterima u pitanju i da je neki frilenser - pričaju komšije i dodaju da su Dobrila i Miloš bili prilično povučeni.

20 godina brinuo o majci
20 godina brinuo o majcifoto: Privatna arhiva

- Nisu se ni sa kim družili. Nikada nismo videli da Miloš dovodi devojke u stan. Uvek je bio savršeno sređen i doteran, kao da se slika za modni časopis - pričaju šokirane komšije.

Tragedija za tragedijom Milošev otac se utopio Komšije Draškovića ispričale su da ovo nije prva tragedija u toj porodici. - Dok je Miloš bio dečak, njegov otac je tragično nastradao. Imao je splav na reci, na koji je često odlazio, a jednog dana se tamo i utopio. Iako su Dobrila i Miloš pričali da se on slučajno udavio, svi smo sumnjali da se on zapravo ubio - kaže komšija.

Planirao smrt Platio račune unapred Stanari iz zgrade u Vjekoslava Kovača kažu da niko nije mogao da nasluti tragediju. - Miloš je pre manje od mesec dana platio sve račune, pa čak i održavanje zgrade za april. Praktično je platio unapred to održavanje, a sad sumnjamo da je to možda smišljeno uradio jer je planirao smrt, pa nije želeo da ostavlja dugove - pričaju komšije.

(Kurir.rs/ J. Ivić- J.Rafailović/ Foto: Nemanja Nikolić, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track