Najnovije vesti

SRPSKI DŽEK TRBOSEK OSTAJE NA ROBIJI! Marinko Magda opasan po okolinu, Mađari ga poslali na DOŽIVOTNU ROBIJU!
Foto: Privatna arhiva

ODLUKA

SRPSKI DŽEK TRBOSEK OSTAJE NA ROBIJI! Marinko Magda opasan po okolinu, Mađari ga poslali na DOŽIVOTNU ROBIJU!

Crna Hronika

Marinko Magda (55), serijski ubica iz Subotice i bivši pripadnik Legije stranaca, neće biti pušten na slobodu, odlučio je mađarski sud!

Naime, sud koji je razmatrao mogućnost da Magda bude pušten na uslovni otpust, pošto je odslužio 25 godina zatvora, procenio je da je on i dalje veoma opasan po okolinu.


Magda, koga zovu i "srpski Džek Trbosek", zbog krvavog pira iz januaru 1994. presudom mađarskog suda bio je osuđen na kaznu doživotnog zatvora, uz mogućnost da bude pušten ranije.


- Tribunal deli mišljenje Okružnog suda u Segedinu da se ciljevi kazne ne mogu postići bez lišavanja slobode. Zatvorenik će ostati u zatvoru zbog profila svoje ličnosti, ubistva više ljudi, neviđene okrutnosti i zloupotrebe oružja - istakla je portparolka suda Erika Juhasne Pragai i dodala da će sud o eventualnom puštanju Marinka Magde na slobodu moći ponovo da odlučuje za dve godine.


Prema mađarskom zakonu, sud nakon 25 godina robije razmatra mogućnost uslovnog otpusta za sve osuđenike koji su na doživotnoj robiji, pa je to bio slučaj i sa serijskim ubicom iz Srbije.


- Iako Magda nije tražio da ranije izađe iz zatvora, sud je po automatizmu razmatrao tu opciju - objasnio je izvor.


Dr Žužana Boršnak Hakai rekla je za mađarske medije da je jedan od razloga zbog kojih je sud odbio da Magdu pusti na slobodu to što se on nije pokajao zbog monstruoznih zločina.


- Njegovo mentalno stanje se pogoršalo i on nije spreman za spoljni svet - objasnila je ona.


Magda je na robiji u specijalnom odeljenju zatvora u Segedinu, koji se nalazi na granici s Ukrajinom, sa najstrožim režimom obezbeđenja, zajedno sa još desetak najopasnijih osuđenika.

 

(Kurir.rs/Branka Travica/Foto: Privatna arhiva)

Počinio masakr
Ubijao i decu


Magda je početkom 1994. godine sa saučesnicima u jednoj noći ubio pet ljudi u Subotici. Masakr je počeo likvidacijom tročlane porodice Petrić - Milana, Stane i njihovog sina Daneta (10), a završio ga je ubistvom bračnog para Josipa i Verice Agatić na Paliću.
Četiri meseca kasnije policija je utvrdila da je Magda, sam ili u grupi, ubio i staricu Idu Feher u okolini Subotice, a onda je 13. januara iste godine ubio četvoročlanu porodicu Balint - lokalnog poslastičara (42), njegovu suprugu (42) i sinove stare 10 i 16 godina. Tvrdilo se da su istim oružjem ubijeni supružnici Rozalija i Antal Horvat iz mađarskog gradića Kečkemeta, a tereti se i za smrt Edite Orošhaz u Mađarskoj.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...