BRATISLAVA JE OBEZBEĐENJE DISKOTEKE PREBILO DO SMRTI  Osuđeni na po 4 godine robije! Majka žrtve je OČAJNA
Foto: M.M.

IZREČENE KAZNE

BRATISLAVA JE OBEZBEĐENJE DISKOTEKE PREBILO DO SMRTI Osuđeni na po 4 godine robije! Majka žrtve je OČAJNA

Crna Hronika -

Ivan Čolović (26) i Žarko Nikolić (26), radnici obezbeđenja “Kubo kluba” osuđeni su na po četiri godine zatvora jer su 11. februara 2018. u holu ove diskoteke naneli teške telesne povrede Bratislavu Milojeviću (38), iz Niša od kojih je umro šest dana kasnije u KC Niš.

Kazna je izrečena po sporazumu o priznanju krivičnog dela koji su u toku suđenja Čolović i Nikolić postigli sa Višim javnim tužilaštvom, a koji je prihvatio Viši sud u Nišu.

Ljiljana Milojković, majka nastradalog Bratislava, kaže da je razočarana presudom i da će tražiti od predsednika Srbijeda se proveri da li je ispoštovan zakon.

- Malo je četiri godine za ubistvo. Mog sina više nema, za njim su ostala dva maloletna deteta. Zar su zaslužili da rastu bez oca, bez krila? Razočarana sam ovom presudom i mogu da vam kažem da se na ovome neće završiti. Pisaću predsedniku Vučiću, ministarki pravde Neli Kuburović, ministru policije Nebojši Stefanoviću da izvrše uvid u sudski predmet i provere da li je sve po zakonu. A ako treba i u Beograd ću da idem i da tražim prijem, kaže Ljiljana Miljković za “Blic”.

Optužnicom VJT Čoloviću i Nikoliću je stavljeno na teret da su u holu diskotete pretukli Milojevića, nanevši mu fatalne povrede. Prema optužnici, Bratislava je prvo udario Čolović, otvorenom šakom “u predelu između ramena i obraza” nakon čega se od udarca zateturao i posrnuo ka Nikoliću koji ga je gurnuo rukom, zbog čega je pao na pod.

- Onda su mu okrivljeni istovremeno zajedno zadali više odvojenih udaraca nepoznatim tupim mehaničkim oruđem u predelu glave. Zadobijene povrede glave u vreme nastanka predstavljale tešku telesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom usled koje je 17.februara preminuo, navodi se u optužnici.

Čolović i Nikolić su isprva negirali krivicu, ali su nakon postizanja sporazuma sa tužilaštvom priznali krivično delo.

Nakon prihvatanja sporazuma, advokati odbrane Danilo Nikolić i Saša Knežević predložili su da se Nikoliću i Čoloviću ukine pritvor u kojem su proveli 14,5 meseci i da se izrekne blaža mera - zabrane napuštanja boravišta,. Tužilaštvo se nije usprotivilo tom predlogu pa su zahtevi upućeni sudskom veću na odlučivanje. Do zaključenja teksta, odlukom suda Nikoliću je ukinut pritvor a odlučivanje o predlogu koji se odnosi na Čolovića je bilo još u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track