PORODICA PREMINULE PRIPADNICE VOJSKE SRBIJE: Hoćemo da znamo ko je i zašto ubio trudnu Bojanu?!
Foto: Privantna arhiva

SUMNJA

PORODICA PREMINULE PRIPADNICE VOJSKE SRBIJE: Hoćemo da znamo ko je i zašto ubio trudnu Bojanu?!

Crna Hronika -

Bojana Milanović 23. aprila 2018. godine nije izvršila samoubistvo! Za nas nije pitanje da li je ubijena, već ko je to učinio i zbog čega. Svesni smo da nam nju ništa ne može vratiti, ali želimo da se tužilaštvo pokrene, da ispravi greške i kaže istinu.

Ovo za Kurir kaže naš sagovornik iz porodice Milanović, koja je pre tačno godinu dana izgubila svoju Bojanu (24), pripadnicu Vojske Srbije. Devojka je nađena mrtva u selu Dublje kod Bogatića, u kući svog verenika Joviše Marinkovića, takođe pripadnika Vojske, a u trenutku smrti bila je trudna i uveliko spremala svadbu sa Jovišom, koji ju je i pronašao mrtvu. Njena smrt kao grom iz vedra neba pogodila je njene roditelje i prijatelje, koji sumnjaju u zvaničan stav šabačkog Višeg javnog tužilaštva da se devojka ubila pucajući sebi u grudi i glavu iz lovačkog karabina. - Karabin ima dve ručice, jedna je sigurnosna kočnica, druga je za punjenje. Bojana je imala 162 centrimetra, bila je trudna, sa izraženim stomakom. Puška je teška sa optičkim nišanom na njoj, teško je poverovati da je mogla sama da puca. Nije pitanje da li je ubijena. Na nju je pucano iz dva različita pravca - kažu iz porodice Milanović, ističući da su angažovali privatne veštake u nadi da će uspeti da dokažu sumnje. Sagovornik kaže da porodica smatra da tužilaštvo nije svoj posao uradilo kako treba i da su pogrešili kada su Bojaninu smrt okvalifikovali kao samoubistvo. - Zbog čega parafinsku rukavicu nisu radili nikome osim Bojani? Zbog čega nisu veštačili telefonske pozive i poruke? Nejasno je i kako to da tužiteljka nije znala da li su nađene dve čaure ili jedna? Govorila je da je jedna čaura, pa da je skrenula, pa posle da su ipak dve. Tužilaštvo u izveštaju nema vreme smrti, ne postoji skica mesta zločina sa obeleženim predmetima i razmerama. Zbog čega nisu sastavili Bojaninu raznetu lobanju, da se vidi kuda je prošao metak, jer ona je bila raznesena po čitavoj sobi? - kaže naš sagovornik i nastavlja: - Puška iz koje se ona navodno ubila stajala je na drugoj strani kreveta, složena. Takođe, nema jastuka, koji joj je stavljen na grudi pre pucnja. Na njenim rukama nema krvi, kao ni na drugoj čauri.

Bilo problema Htela da ostavi verenika? Iako su svi neposredno posle Bojanine smrti pričali da su Joviša i ona bili srećan par, koji je čekao bebu i spremao venčanje i da su živeli u idiličnoj vezi, sada su počele da se provlače priče da je Bojana nameravala da napusti verenika. - Htela je da sa bebom napusti dom Marinkovića i da odustane od venčanja, jer je navodno saznala da Joviša ima vezu sa drugom ženom. Nadamo se da će naša istraga i vreme pokazati pravu istinu. Nažalost, njenu lepotu, vedrinu, vrednoću i ljubav prema poslu niko i nikada ne može vratiti - kaže član Bojanine porodice.

Šta je utvrdila istraga x Bojana se ubila sa dva hica iz lovačkog karabina x U trenutku smrti bila je sama u sobu, u krevetu x Telo je našao njen verenik kad se vratio s posla x Motiv samoubistva nije otkriven

Šta porodica tvrdi x Nije mogla da puca u sebe dva puta x Parafinska rukavica rađena je samo Bojani x Nisu rađena veštačenja Bojaninog telefona x Nema skice mesta nesreće sa obeleženim predmetima x U izveštaju ne piše vreme smrti

(Kurir.rs/ J. I./foto: privatna arhiva,Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track