Na magistralnom putu Niš - Priština

KURIR NA LICU MESTA, PREMINULA 5. ŽRTVA UŽASNE NESREĆE KOD KURŠUMLIJE: Povređena medicinska sestra umrla na operacionom stolu u Nišu, dve žene izgorele u autobusu, a trećoj nema ni traga, ni glasa (VIDEO)

Crna Hronika -

BEOGRAD/PROKUPLJE - Na magistralnom putu Niš - Priština u selu Barlovo, kod Kuršumlije, jutros je oko 6.45 časova, došlo je do teške saobraćajne nezgode, u kojoj je, prema najnovijim informacijama, nastradalo pet osoba, a šest je povređeno.

1 / 13 Foto: MUP Srbije

Na mestu direktnog sudara stradao je vozač autobusa Nišekspresa S.M, vozač kamiona tutinske registracije Z.K, kao i dve žene - putnice autobusa, koje su izgorele na mestu nesreće.

Peta žrtva - teško povređena medicinska sestra iz Prokuplja preminula je na operacionom stolu u niškom Kliničkom centru.

U međuvremenu se proneo glas i da je u autobusu izgorela i treća žena da bi to potom bilo demantovano. Situacija je onda postala još nejasnija jer se sada o toj trećoj ženi, koja je navodno bila u autobusu, ne zna ništa - ni ko je, ni gde je.

Medicinska sestra preminula tokom operacije

Naime, medicinska sestra iz Prokuplja R.D. (50) koja je imala povrede trbuha i grudnog koša u saobraćajnoj nesreći kod Kuršumlije preminula je na operacionom stolu u niškom Kliničkom centru. Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra je rekao da je umrla zbog obilnog unutrašnjeg krvarenja. U KC su smeštena i rođjena braća V.R i V.R. (58 i 57). Jedan ima povredu ekstremiteta, a drugi glave. Za sada su u dobrom zdravstvenom stanju.

M.S.

Podsetimo, u autobusu, koji se posle direktnog sudara s kamionom zapalio i potpuno izgoreo, bilo je desetak putnika.

- Bio sam iza kamiona,kada je autobus prešao na našu stranu i udario u kamion. Pokušali smo da ugasimo požar koji je započeo iza kabine kamiona. Bio je duboko i nismo mogli da dopremo. Bio je i jedan oficir policije. Oko osam nas je pokušavalo da ugasi požar i izvlači stradale - kazao nam je čovek koji je bio na lice mesta i koji je bio u automobilu iza kamiona.

On je pozvao i Hitnu pomoć, i u Kuršumliji i u Prokuplju.

Prema rečima doktorke Nevene Vučković iz kuršumlijskog Doma zdravlja, šestoro je teže povređenih pacijenata koje su vatrogasci uspeli da spasu i prebačeni su u prokupačku bolnicu, dok su tela ostalih putnika izgorela u autobusu.

(Kurir.rs/B. Roganović/Foto: B. Roganović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja