Najnovije vesti

JEZIVI DETALJI O UŽASNOJ SMRTI BEBE U BELOTIĆU KOD VALJEVA: Zadavila bebu golim rukama, pa je bacila u poljski WC, dečačić rođen živ?!
Foto: Privatna arhiva

prvi rezultati obdukcije ukazuju da su se obistinile najcrnje slutnje

JEZIVI DETALJI O UŽASNOJ SMRTI BEBE U BELOTIĆU KOD VALJEVA: Zadavila bebu golim rukama, pa je bacila u poljski WC, dečačić rođen živ?!

Crna Hronika

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu donelo je rešenje o zadržavanju do 48 sati 29-godišnjoj Jeleni V. koja je osumnjičena za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju 

Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine porodila se u noći između ponedeljka i utorka u dvorištu porodične kuće pod još nerazjašnjenim okolnostima, a policija sumnja da je svog tek rođenog sina ubila, umotala u prsluk i bacila u poljski toalet.

Kako Kurir saznaje, Jelenu V., koja je inače majka dvoje dece, dovezao je suprug Milan V. danas u Opštu bolnicu u Valjevu zbog obilnog krvarenja, a lekari su tokom pregleda utvrdili da se porodila nekoliko sati ranije, i to u sedmom mesecu.

Golim rukama zadavila bebu?! 

Prema najnovijim informacijama, Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu donelo je rešenje o zadržavanju do 48 sati 29-godišnjoj Jeleni V. koja je osumnjičena za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju, javila je TV Pink. Na obdukciji tela novorođenčeta muškog pola utvrđeno je da je smrt nasilna i da je majka rukama zadavila bebu. Takođe, obdukcija je pokazala da je beba rođena živa i da je disala nakon porođaja. Motiv ubistva nakon porođaja trebalo bi da bude utvrđen tokom istrage.

Obilno krvarila

- Utvrđeno je da žena krvari jer se neposredno pre toga porodila. Lekarima je, međutim, odbijala da kaže gde je novorođenče, pa je o svemu obaveštena policija. Jelena V. ni inspektorima nije želela da kaže šta se dogodilo sa bebom, zbog čega se policija uputila u njeno domaćinstvo u Belotiću. Detaljnom pretragom imanja, u poljskom klozetu pronađena je najpre posteljica, kao i tragovi obilnog krvarenja. Potom je leš dečačića pronađen umotan u prsluk i bačen u fekalije poljskog klozeta - ispričao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Užasno otrkiće... Toalet na imanju Jelene V.
Užasno otrkiće... Toalet na imanju Jelene V.foto: Vladimir Šporčić

On kaže da je o jezivom otkriću policija odmah obavestila i nadležno tužilaštvo, koje je naložilo da se pokrene istraga.

- Sumnjivo je, međutim, to što je ona sve vreme odbijala da kaže gde je beba - dodaje naš sagovornik i kaže da se ne isključuje ni mogućnost da je došlo do nasilnog porođaja.

Spontani pobačaj

Prema njegovim rečima, iako po prijemu u bolnicu Jelena V. nije želela da sarađuje sa lekarima i policijom, kasnije se predomislila.

- Ona je tokom dana ipak promenila priču, tvrdeći da je imala spontani pobačaj. Šta se u stvari dogodilo, biće poznato nakon istrage, ali i saslušanja njenog supruga, koji ju je doveo u bolnicu - kaže on.

Reporteri Kurira pokušali su da stupe u kontakt sa Jeleninim suprugom Milanom V., ali se on nije javljao na telefon. Ni njen svekar, koga smo zatekli u porodičnoj kući u Belotiću, nije želeo da daje izjave za medije.  

Komšije u šoku Nismo znali da je trudna Komšije Jelene V. su šokirane vešću da je u poljskom klozetu pronađen leš bebe. - Nisam ni znala da je Jelena trudna. Oni su jedna normalna porodica, imaju dvoje dece, od osam i šest godina, ne mogu da poverujem da je bila u stanju da ubije dete. Znam da su prekjuče bili na slavi Đurđevdan kod njene familije, koja je iz drugog sela, a šta se tokom noći izdešavalo, znaju samo oni - ispričala je jedna komšinica.

(Kurir.rs/J. Rafailović - M. Vujović/Foto: Vladimir Šporčić/Privatna arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...