Najnovije vesti

BAHATI MILOJKO PIJAN DIVLJAO PO CENTRU BEOGRADA, A EVO KOJA GA KAZNA SADA ČEKA: Mogao bi da završi u zatvoru, a i bez vozačke dozvole, ali to nije sve...
Foto: Dušan Milenković, Kurir/Aleksandra Gavrilović

o incidentu na novom beogradu

BAHATI MILOJKO PIJAN DIVLJAO PO CENTRU BEOGRADA, A EVO KOJA GA KAZNA SADA ČEKA: Mogao bi da završi u zatvoru, a i bez vozačke dozvole, ali to nije sve...

Crna Hronika

Poznatom sportskom komentatoru Milojku Pantiću (72), koji je uhapšen zbog sudara sa džipom Interventne policije u nedelju uveče, nakon čega je suprotnim smerom prešao Brankov most, preti novčana kazna u iznosu od 100.000 do 120.000 dinara ili kazna zatvora od najmanje 15 dana, 15 kaznenih poena i zabrana upravljanja motornim vozilom od najmanje osam meseci.

O incidentu koji je 22.20 sati izazvao Milojko Pantić na Novom Beogradu juče je brujala domaća javnost. A kako i ne bi kada je Pantić napravio niz neverovatnih saobraćajnih prekršaja, što su zabeležile i nadzorne kamere koje pokrivaju ovu deonicu.

Najpre je na raskrsnici iz Ulice sajmiške, koja je regulisana saobraćajnim znakom "obavezno zaustavljanje - stop", izleteo velikom brzinom na prometnu ulicu, zanemarujući signalizaciju. Potom se sudario se džipom Interventne policijie.

Međutim, Pantićevoj divljačkoj vožnji tu nije bio kraj. Nakon sudara izleteo je na Brankov most, preleteo preko pešačkog ostfrva, pa nastavio da vozi Brankovim mostom u suprotnom smeru, sve dok ga policija nije zasutavila i privela. Saobraćajni policajci utvrdili su alko-testom da je Pantić imao 1,73 promila alkohola u krvi, što se smatra veoma teškom alkoholisanošću.

1 / 6 Foto: Kurir

Zbog toga će protiv njega biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, jer se po zakonu vožnja sa više od 1,6 do 2 promila alkohola kvalifikuje kao veoma teška alkoholisanost. Pantić bi mogao da dobije novčanu kaznu zaprećenu za ovo delo u iznosu od 100.000 do 120.000 dinara ili kaznu zatvora od najmanje 15 dana.

Uz to, svojom divljačkom vožnjom Pantić je "zaradio" i 16 kaznenih poena. Zakon nalaže i zaštitnu meru zabrane upravljanja motornim vozilom od najmanje osam meseci. Ipak, još uvek nije poznato koje će se delo staviti komentatoru na teret.

Pantić: Jesam popio, ali nikoga nisam ubio Pantić je tokom jučerašnjeg dana pušten sa trežnjenja iz PU za grad Beograd, i tom prilikom novinarima je rekao da je bio na svadbi.

- Bio sam na svadbi, malo sam popio i to je to, ništa se nije desilo. Nikoga nisam ubio, nikoga nisam zgazio - rekao je Pantić.

(Kurir.rs/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...