Najnovije vesti

ZLATANU KRSTIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Srbin optužen za navodni ratni zločin ostaje u zatvoru još dva meseca
Ilustracija, Foto: EPA/Arhivska fotografija

pravno nasilje

ZLATANU KRSTIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Srbin optužen za navodni ratni zločin ostaje u zatvoru još dva meseca

Crna Hronika

PRIŠTINA - Posebno veće za ratne zločine Osnovnog suda u Prištini produžilo je danas za još dva meseca pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, koji je sredinom aprila uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u selu Donje Nerodimlje u opštini Uroševac.

Ovim povodom Krsićev branilac Dejan Vasić rekao je Tanjugu da iako je dužno da postupa hitno, prištinsko tužilaštvo za mesec dana nije obavilo baš ni jednu istražnu, te da se sa takim postupanjem nije susreo tokom posednjih 10 godina rada.

"Krstić nije bio pripadnik vojske ni policije, a od sedamdesetih godina živi u Kragujevcu i na Kosovo nije dolazio takom rata. Rodno Nerodimlje je nakon rata posećivao u više navrata i sretao se sa ključnim svedokom tužilaštva, bez ikakvih problema", napomeuno je Vasić.

Protiv Krstića se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Kosova tereti Krsića da je kao pripadnik jugoslovenske policije učestvovao u ubistvu četvoro civila i proterivanju 19 članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca.

Ovo je prvi predmet koji će biti procesuiran pred Posebnim odeljenjem suda u Prištini specijalizovanog za postupanje u predmetima ratnih zločima.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...