Najnovije vesti

TRI OSOBE SU PIPALE LEŠ MOJE JELENE! PRONAĐITE IH! Dramatična objava Zorana Marjanovića! Poznato je samo KOME DNK NE PRIPADA!
Foto: Privatna Arhiva, Vladimir Šporčić

ZLOČIN U BORČI

TRI OSOBE SU PIPALE LEŠ MOJE JELENE! PRONAĐITE IH! Dramatična objava Zorana Marjanovića! Poznato je samo KOME DNK NE PRIPADA!

Crna Hronika

Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo pevačice "Granda", kao i njegov otac Vladimir insistiraju na tome da tužilaštvo identifikuje tri N. N. osobe koje su ostavile biološki trag na Jeleninom lešu

 

Advokati odbrane i porodica optuženog Zorana Marjanovića (40) zahtevaju od tužilaštva da utvrdi ko su tri osobe čiji su DNK tragovi pronađeni na telu ubijene pevačice Jelene Marjanović (33) nakon što je njeno telo izvučeno iz kanala na nasipu Crvenka u Borči.


Vladimir Marjanović, Zoranov otac i svekar pokojne pevačice, posle podizanja treće optužnice protiv njegovog sina oglasio se na Fejsbuku i postavio pitanje ko su misteriozne osobe koje su dodirivale njegovu snaju i tako ostavile svoje tragove na njenoj ruci, gaćicama, trenerci i patici.

Vladimir postavio pitanje

 

- Na patici i na levoj obali su dva DNK, na vešu i trenerci, kao i na prstu s kog su ubice skinule burmu. Ukupno pet DNK od tri različite osobe - napisao je Vladimir aludirajući na to da taj DNK materijal, za koji je utvrđeno da ne pripada njegovom sinu, kao ni drugim članovima porodice Marjanović, pripada osobi koja je ubila Jelenu i njenim pomagačima.

 

misteriozni tragovi na telu
misteriozni tragovi na telufoto: MUP

Izvor blizak porodici Marjanović kaže da su oni ubeđeni da ključ rešenja stravičnog zločina, koji je već tri godine obavijen velom misterije, leži u tim biološkim tragovima i da upravo oni vode do počinioca ubistva.

 

- Odbrana i Marjanovići smatraju da su profili koji su nađeni na Jeleninom telu glavni argument u tvrdnji da Zoran nije usmrtio suprugu. Zanimljivo je da je reč o tragovima koji su izolovani istog dana kada je leš pronađen, a koji se nisu poklopili ni sa jednim članom porodice, niti sa profilima koji se već nalaze u bazi DNK - kaže naš sagovornik iz istrage.

 

Ubica bacio patiku

 

I Stefan Jokić, jedan od Marjanovićevih branilaca, u svom odgovoru na optužnicu posebno se osvrnuo na nepoznate DNK tragove, smatrajući da mora da se utvrdi kome oni pripadaju.

 

u pritvoru proveo 10 meseci
u pritvoru proveo 10 mesecifoto: Marina Lopičić


- Recimo, na Jeleninoj patici su nađena dva traga. Veštaci smatraju da je tu patiku bacio ubica, a na njoj nema Zoranovih tragova. Znači, postoje tragovi koji upućuju na drugog izvršioca ovog dela. Trasolozi su pokazali da postoji trag krvi s druge strane, koji je preneo ubica jer ga je imao na odeći, a na Zoranu ga nema - objašnjava Jokić i dodaje da je najnovija optužnica najlošija dosad.

 

Podsetimo, Više javno tužilaštvo posle dopune istrage podiglo je novu, treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki. Tužilaštvo smatra da je Zoran usmrtio svoju ženu na svirep i podmukao način.

 

Stefan Jokić
Ništa ne šteti Zoranu


Advokat Stefan Jokić kaže da je tužilaštvu zamerio "što su koristili samo delove iskaza, a ne cele iskaze".
- Koristili su delove koji im odgovaraju i opet se od toga ne može napraviti jedan dobar iskaz koji šteti Zoranu. Nemamo oružje ubistva, ni tragove krvi, a to su najvažniji dokazi - rekao je Jokić.

 

Šta je sve nepoznato u
vezi sa Jeleninom smrću


x motiv svirepog ubistva
x ne zna se kojim oružjem je ubijena
x ne zna se gde je Jelenin venčani prsten
x zbog čega su Marjanovići ugasili telefone u vreme zločina
x čiji je crni auto koji se kretao po nasipu kada je pevačica nestala
 

 

Brojke
x 3 N. N. osobe ostavile su biološke tragove na Jeleni
x 5 nepoznatih DNK profila izolovano
 

Hronologija
x 2. april 2016 - Pevačica otišla na trčanje sa suprugom i ćerkom i nestala
x 3. april 2016 - Telo Jelene Marjanović pronađeno u kanalu
x 15. septembar 2017 - Uhapšen Zoran Marjanović
x 9. februar 2018 - Podignuta prva optužnica protiv pevačicinog supruga
x 27. jun 2018 - Podignuta druga optužnica protiv Marjanovića
x 11. jul 2019 - Marjanović posle 10 meseci pušten iz pritvora
x 19. april 2019 - Više javno tužilaštvo podiglo treću optužnicu

 


 

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Vladimir Šporčić, MUP, privatna arhiva, Marina Lopičić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...