Najnovije vesti

IZREŠETAO KOMŠIJU PRED ŽENOM, A ONDA GA DOTUKAO KOCEM: Stravičnom ubistvu u selu Brestovac kod Leskovca prethodio višegodišnji sukob oko drva za ogrev
Foto: Jugmedia

tragedija

IZREŠETAO KOMŠIJU PRED ŽENOM, A ONDA GA DOTUKAO KOCEM: Stravičnom ubistvu u selu Brestovac kod Leskovca prethodio višegodišnji sukob oko drva za ogrev

Crna Hronika

Aca Jašarević (47) iz sela Brestovac kod Leskovca uhapšen je danas zbog sumnje da je na lokalnom putu u tom selu presreo i ubio svog komšiju Sašu Jašarevića (45).

Stravično ubistvo dogodilo se oko 8.30 sati, i to naočigled žrtvine supruge. Nesrećna žena ispričala je medijima da ih je ubica presreo biciklom.


- Izvukao je pištolj iz džepa i uperio ga u mog muža. Tri hica je ispalio u njega, u stomak i grudi. Posle je uzeo kolac i s njim ga dotukao. Hteo je i mene da ubije, jedva sam se odbranila. Uzela sam neku granu i jedva sam uspela da ga oteram. Prišla sam suprugu, koji je ležao u lokvi krvi. Nisam mogla da mu pomognem - ispričala je Dragana Jašarević, svedok zločina.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas

Ona je rekla da je bila sva krvava.


- Sumnjam da je zločin isplaniran. On je mog muža i mene pratio od ranog jutra i verovatno je čekao da se malo udaljimo od mahale. Krenuli smo u susedni Pukovac da platimo građu koju smo uzimali za kuću - objasnila je žena i dodala da sukob s komšijom Acom traje već pet godina.


- Aca i njegovi su tri puta tukli mog muža zbog drva za ogrev. Nismo smeli na ulicu da izađemo od njega, pretio je pištoljem, prijavili smo ga policiji, a ispalo je da je moj muž kriv - ispričala je nesrećna žena.


Komšije Jašarevića iz Brestovca potresene su zbog ovog zločina.


- Znali smo da su se godinama svađali, ali nam na kraj pameti nije bilo da će se sve završiti ovako. Čuli smo da su Acu odmah uhapsili i odveli, a selo nam je bilo puno policije. Satima su obavljali uviđaj i pričali s meštanima, koji su se brzo okupili na mestu ubistva - kazale su komšije.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas

Sukob nastao oko drva za ogrev

 

Pozadina ovog svirepog zločina datira od pre pet godina kada se Saša posvađao sa Aleksandrom zbog toga što on, njegova braća i stric jedini u selu nisu dobili ogrevna drva, koja se dele kao pomoć socijalno ugroženim porodicama.

 

- To je bilo još 2014. godine i od tada su ga taj Aleksandar sa još dvojicom svojih komšija tri puta tukli. Nismo smeli na ulicu da izađemo, kao i naša deca, stalno su vređali i provocirali. Pretio nam je pištoljem, sve smo prijavljivali policiji u Pečenjevcu, ali uvek je nekako ispalo da je moj muž kriv, a ne oni, a pištolj nisu oduzeli Aleksandru. E sada je kasno, nema više moga muža - priča i plače nesrećna žena Dragana Jašarević-

 

Njenu priču potvrđuju okupljeni rođaci, a rođeni Sašin brat Šefko Jašarević kaže da se u poslednjih pet godina u romskom naselju, baš zbog tih sukoba, život bio napet.

 

- Moj brat je učestvovao u ratu na Kosovu pa se, kao i ja, vratio živ, a evo poginu tu blizu kuće. Mi nikada nismo imali problema sa komšijama Srbima, živimo kao prave komšije družimo se i pomažemo, pijemo kafu, idemo na slave - jada se čovek koji je izgubio brat.

 

Porodica Saše Jašarevića živi od socijalne pomoći, a Saša je dodatno zarađivao kao građevinac, a preko leta sa celom porodicom nadničio po Vojvodini. Iza njega su još ostala četvorica sinova, starosti od 7 do 16 godina.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas

- Ja sam dobar đak i otac je voleo da me iškoluje da ne budem nadničar kao on. Ali sada nema ko da brine o nama, moraću da prekinem sa školovanjem, da pomažem majci, priča vidno potrešen najstariji sin Martin.

 

U Brestovcu, jednom od najvećih i najuređenijih leskovačkih sela, kažu da je porodica Jašarević radna i da je od nadničenja prikupila novac da pored stare podigne još jednu kuću za sinove.

 

- Otac je ozidao kuću sve sam radeću uz moju i pomoć moje braće. Ostao je još krov da se stavi. Ko zna kada će biti završena. Uništili su nas, srce su nam uzeli, priča i plače mladi Martin.

 

(Kurir.rs/J. I. - J. R./Blic, M.Ivanović, Foto: Jugmedia)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...