PRIZNANJE NA MEĐUNARODNOM SKUPU U ESTONIJI: Srpska tužilaštva efikasna obavljaju zadatke koji se pred njih postavljaju!
Foto: Republičko Javno Tužilaštvo

REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO

PRIZNANJE NA MEĐUNARODNOM SKUPU U ESTONIJI: Srpska tužilaštva efikasna obavljaju zadatke koji se pred njih postavljaju!

Crna Hronika -

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, sa delegacijom Republičkog javnog tužilaštva, boravi u Republici Estoniji u glavnom gradu Talinu na godišnjem sastanku Mreže javnih tužilaca pri Vrhovnim sudovima zemalja članica Evropske Unije "NADAL".

Zagorka Dolovac sastanku prisustvuje po pozivu Generalnog tužioca Republike Estonije, Lavli Perling, koja predsedava skupom na kom prisustvuju Vrhovni tužioci zemalja članica Unije, a tema je suzbijanje visoko-tehnološkog kriminala i obezbeđenje digitalnih dokaza u krivičnim postupcima.

Tokom sastanka Republički javni tužilac je imala više bilateralnih susreta sa vrhovnim tužiocima Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Austrije, Mađarske, Slovenije, kao i drugih zemalja Evropske Unije i okruženja.

foto: Republičko Javno Tužilaštvo

Značajni razgovori su obavljeni i sa zamenikom predsednika EURODžAST mreže Evropske Unije kao i Međunarodnog udruženja tužilaca.

Tokom svih susreta izražena je podrška radu i unapređenju međusobne saradnje između Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije i Vrhovnih tužilaštava zemalja Evropske Unije, uz konstataciju da su dosadašnje aktivnosti u međunarodnom krivičnom progonu izvršioca krivičnih dela pokazale da javna tužilaštva Srbije efikasno i visoko-profesionalno obavljaju i rešavaju zadatke koje su pred njih postavljeni.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Republičko tužilaštvo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track