SAHRANJENA DEVOJČICA KOJU JE UBIO OČUH: Svi jecali nad unakaženim telom
Foto: Privatna arhiva

tuga

SAHRANJENA DEVOJČICA KOJU JE UBIO OČUH: Svi jecali nad unakaženim telom

Crna Hronika -

Luna Firulović (3) ispraćena je juče na večni počinak u prisustvu svog oca Dragana Purića, dok njena majka Vesna nije dovedena iz pritvora

Luna Firulović (3), koju je u ponedeljak u selu Prahovo kod Negotina nasmrt pretukao očuh Zoran Albić (24), dok je njena majka Vesna Firulović (24) pokušala da prikrije zločin rekavši da je njena ćerka pala s terase, sahranjena je juče u selu Slatina.

Luna Firulović
Luna Firulovićfoto: Fejsbuk

Kako saznajemo, malenu Lunu na večni počinak ispratili su otac Dragan Purić, brojna rodbina i prijatelji porodice. Skrhani bolom, svi su bili nemi nad otvorenim belim sandukom.

On je zver

- Devojčica je unakažena od batina. Sva je u podlivima i modricama, a rukica joj je slomljena. Niko nije mogao da zadrži suze nad tim prizorom... Svi su se pitali da li je moguće da neko može tako surovo da pretuče nevino biće. Ljudi su komentarisali da je to mogla samo zver da uradi, a ne čovek. Čak su i pogrebnici grcali u suzama nad sandukom, iako su se nagledali svakakvih stvari. Možete onda da zamislite koliko je to bio potresan prizor - kaže naš izvor i dodaje da su Lunini rođaci komentarisali da bi ubica trebalo da istruli u zatvoru i da će ga kad-tad stići božja kazna.

Ožalošćeni nisu imali lepše reči ni za devojčicinu majku Vesnu. Kako saznajemo, ona je trebalo da prisustvuje sahrani, ali je u poslednjem trenutku odlučeno da ona ipak ne dođe na groblje.

- Nadležni su procenili da bi njen dolazak još više uznemirio ožalošćene, ali i meštane. Nisu je doveli kako bi sprečili mogući incident i linč. Ona je ostala u pritvoru - kaže naš izvor.

Upozoravao

Naime, rođaci Vesninog bivšeg supruga su njoj i Albiću upućivali pogrdne reči i pretnje preko društvenih mreža.

- Šta su ti monstrumi uradili, samo na pola sata da me puste, da im napravim pakao od života. Kome si ti, zlato moje, smetala? - napisala je na Fejsbuku sestra Luninog oca.

I sam Purić je posle zločina rekao da je Vesnu upozoravao na Zorana i da ju je molio da se vrati kući, ali da ona nije htela.

- Desilo se ono čega sam se najviše plašio. Zoran je krvnički istukao moju ćerku - rekao je ožalošćeni Purić.

Istraga u toku Zidovi isprskani krvlju

Obdukcija nastradale devojčice isključila je mogućnost da su povrede koje su utvrđene mogle da nastanu padom s terase. U nastavku istrage, kako se saznaje, biće urađeno psihijatrijsko i psihološko veštačenje osumnjičenih. - Zasad ne postoje indicije da je devojčica bila zlostavljana pre tragičnog događaja, ali ovakvu mogućnost ne treba isključiti. Na zidu iznad kreveta u kojem je pokojna devojčica spavala pronađeni su tragovi krvi, a DNK analiza bi trebalo da utvrdi da li je to krv deteta - kaže izvor.

(Kurir.rs/Suzana Božinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track