ZORAN MARJANOVIĆ O TREĆOJ OPTUŽNICI:Jedva čekam da počne suđenje
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Marina Lopičić, Privatna arhiva

ZLOČIN U BORČI

ZORAN MARJANOVIĆ O TREĆOJ OPTUŽNICI:Jedva čekam da počne suđenje

Crna Hronika -

Branioci supruga ubijene Jelene Marjanović poručili su da oni ne beže od suđenja jer žele da se konačno stavi tačka na ovaj slučaj, koji već tri godine tapka u mestu

Nakon što je Viši sud potvrdio optužnicu protiv Zorana Marjanovića (41), koji se tereti za svirepo ubistvo supruge i pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33), njegovi advokati poručili su da ne beže od suđenja i da bi rado ušli u sudnicu "kako bi konačno stavili tačku na ovaj slučaj".

foto: Marina Lopičić

O sudbini poslednje optužnice, koju je po treći put podiglo beogradsko Više tužilaštvo, odlučivaće kao i prethodni put Apelacioni sud, koji će ispitivati žalbe Marjanovićevih branilaca. Ukoliko žalbe budu prihvaćene, sud bi mogao da ponovo naloži dopunu istrage ili da obustavi postupak, na čemu njegovi advokati insistiraju. Ukoliko ipak žalbe budu odbačene, Zoran bi već krajem leta mogao da se nađe u sudnici.

Neozbiljna optužnica

- Optužnica je neozbiljna jer se temelji na veštačenju baznih stanica telefona. Veštak je razdaljinu između dva stuba merio koracima, što je tužilac naveo i u optužnici. Zamislite da u 21. veku neko razadaljinu meri koracima. Tužilac tvrdi da je Zoran ugasio telefon pre zločina, iako je "Telekom" potvrdio da se tako nešto ne može utvrditi - rekao je juče gostujući u jednoj emisiji advokat Veljko Delibašić, jedan od Marjanovićevih branilaca.

Njegov kolega Nikola Dumnić istakao je da ni Zoran ni oni ne beže od suđenja. - Ako Apelacioni sud potvrdi odluku o potvrđivanju optužnice, mi ćemo jedva čekati da uđemo u sudnicu i već jednom stavimo tačku na ovaj slučaj. Istraga se tri godine nije pomerila sa mrtve tačke jer se istražni organi neprekidno bave Zoranom, umesto da se koncentrišu na potragu za pravim ubicom - kazao je Dumnić.

foto: Marina Lopičić

Jana ne laže

On je napomenuo da su na Jeleninom lešu pronađeni DNK tragovi nepoznatih muškaraca, kao i da se nijedan ne podudara sa članovima porodice Marjanović.

- U obzir nije uzet ni iskaz male Jane, koja je tvrdila da se kobnog dana nije odvajala od oca. Tužilac je naveo da je Jelena otišla da trči po nasipu, a da je Zoran sa sve detetom krenuo za njom i stigao je kilometar dalje. Potom je dete ostavio na nasipu i namamio Jelenu pored kanala, gde ju je ubio. Jana bi u tom slučaju videla zločin, a veštaci su potvrdili da nije sklona laganju - kazali su advokati.

foto: Marina Lopičić

Šta tvrdi tužilaštvo:

- Zoran dete ostavio na nasipu, pa namamio Jelenu do kanala, gde ju je ubio - Zoran isključio telefon pre zločina, pa ga posle ponovo upalio - Tragovi blata iz kanala pronađeni na Zoranovoj garderobi - Jelena ubodena u vrat, pa izudarana po glavi - Jelenina krv pronađena u kolima, ali je bilo nemoguće veštačiti je

Šta tvrdi odbrana:

- Jana na saslušanu tvrdila da se nije odvajala od oca - Ne postoji dokaz da je Zoran isključio telefon, što je potvrdio i "Telekom" - Nepoznati DNK tragovi s Jelenine garderobe pripadaju ubici - Oružje nije pronađeno - Jelenina krv u kolima je od stare posekotine

Kurir.rs/ I. Milićević - B. Travica

Foto.rs/ Marina Lopičić / Vladimir Šporčić, Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track