FILMSKA POTERA ZA SRBINOM NA AUTO-PUTU: Probio blokadu na rampi u Hrvatskoj, a evo koga su pronašli u njegovim kolima (FOTO, VIDEO)
Foto: PUZ

vozač teško povređen

FILMSKA POTERA ZA SRBINOM NA AUTO-PUTU: Probio blokadu na rampi u Hrvatskoj, a evo koga su pronašli u njegovim kolima (FOTO, VIDEO)

Crna Hronika -

Prava se drama se odvijala u noći s ponedeljka na utorak nedaleko od odmorišta Janjče na autoputu A1 kad policija nije mogla da zaustavi sumnjivo vozilo.

Nekoliko minuta pre ponoći policijski službenici koji pojačano rade na suzbijanju krijumčarenja ljudi, pratili su na autoputu kombi vozilo marke Citroen Džamper, zagrebačke registracije, za koje su sumnjali da se koristi za krivično delo, odnosno krijumčarenje ljudi.

foto: PUZ

Iako su mu zvučnim i svetlosnim znakovima davali na znanje da se zaustavi, vozač se oglušio na upozorenja, naglo povećao brzinu i nastavio da beži autoputem u smeru Zagreba.

Pritom je u nekoliko navrata pokušao da izgura policijsko vozilo sa puta.

Policija je krenula u poteru, ali vozač nije odustajao već je jurio u smeru Zagreba. Kako bi ga zaustavili pre ulaska u grad, na naplatnim kućicama Lučko postavili su policijske blokade vozilima.

Dvadeset minuta od početka jurnjave, dolaskom do Lučkog vozač Džampera nije se nije ni tada zaustavio, već je prvo kombijem probio rampu, a zatim se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila što ga je na kraju i onemogućilo da nastavi vožnju, odnosno beg.

foto: PUZ

"Uz upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje, vozač je uhapšen, pa je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Srbije. Pregledom tovarnog prostora Džampera, policijski službenici su pronašli 33 osobe, najverovatnije nezakonite migrante, koji nisu povređeni. Dovedeni su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio njihov identitet i status njihovog boravka u Republici Hrvatskoj - objavio je MUP.

foto: PUZ

Vozaču je pružena lekarska pomoć u KBC Zagreb gde je utvrđeno da je tokom probijanja blokade teško povređen.

Nad njim će biti sprovedena istraga, zbog sumnje da je počinio kazneno delo "Protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma".

foto: PUZ

U poteri su učestvovali policijski službenici posebne operativne grupe Uprave policije, Mobilne jedinice saobraćajne policije, Mobilne jedinice za sprovođenje nadzora državne granice, Policijske uprave karlovačke i Policijske uprave zagrebačke. Niko od njih nije povređen, a prilikom probijanja blokade na Lučkom, oštećena su dva policijska vozila.

Pogledajte kako je izgledala ova filmska potera

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/Foto: MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track