Najnovije vesti

AUSTRIJSKA POLICIJA TRAGA ZA DVE NOVOSAĐANKE! Vudu magijom ojadile Bosanku! DAJ EVRE ILI BACAMO ZLE ČINI
Foto: Profimedia

ŠOKANTNO

AUSTRIJSKA POLICIJA TRAGA ZA DVE NOVOSAĐANKE! Vudu magijom ojadile Bosanku! DAJ EVRE ILI BACAMO ZLE ČINI

Crna Hronika

Magija Žena, poreklom iz Bosne i Hercegovine, prijavila je inspektorima u Klagenfurtu prevarantkinje, koje su joj uzele zlato i novac kako bi je pomirile sa mužem
 

 

Austrijska policija traga za dve Srpkinje koje su, predstavljajući se kao sveštenice vudu magije, iznudile nekoliko hiljada evra Bosanki (53) koja živi u Klagenfurtu.


Kako su preneli tamošnji mediji, oštećena žena je otišla u lokalnu policiju i ispričala da je sa dve Srpkinje stupila u kontakt preko oglasa. Rekla je da je zatražila njihovu "magijsku" pomoć, jer je suprug hteo da se razvede.

 

foto: Profimedia

 

Imala problem

 

- Muž mi je rekao da više ne želi da budemo zajedno, što me veoma pogodilo i uzrujalo. Zato sam potražila pomoć od dve Srpkinje koje su na jednom sajtu postavile oglas u kome su navele da pomoću vudu magije rešavaju ljubavne probleme, i to raznim čajevima i napicima. Na osnovu toga, pomislila sam da lako mogu da reše i moj problem - rekla je Bosanka inspektorima i dodala:


- Te napitke je trebalo da dajem suprugu. Tvrdile su da će se od njih smiriti i odustati od razvoda kada ispije određenu dozu - pišu austrijski mediji.


Prevarena Bosanka je ispričala policiji da je sa vudu sveštenicama najpre razgovarala telefonom.


- U prvom razgovoru jedna od njih mi je rekla da rešavaju moj problem sto posto i da ne brinem. Dale su mi instrukcije i pomislila sam da je to to. Međutim, posle izvesnog vremena njih dve su se pojavile na mojim vratima i tražile da im platim nekoliko hiljada evra - navodno je ispričala Bosanka inspektorima.

 

Zle čini

Prema njenim rečima, kada je odbila da im plati, žene, koje su se predstavile kao vudu sveštenice, zapretile su joj da će na nju baciti zle čini.
- U strahu da me ne omađijaju, dala sam im novac i nakit koji su tražile. Potom su nestale. Ubrzo sam shvatila da sam žrtva prevare i da verovatno neću biti poslednja ukoliko ih ne prijavim - navodi žrtva.


Austrijski mediji pišu da je oštećena opisala prevarantkinje i pokazala im oglas preko kojeg je sa njima stupila u kontakt.
- Odmah su počeli da tragaju za dvema ženama, za koje se sumnja da su iz okoline Novog Sada. Jedna od njih je navodno i u Srbiji poznata kao vračara - pišu mediji i dodaju da je tamošnja policija zatražila pomoć i srpskih kolega kako bi što pre pronašli varalice.Apel za građane
Ne verujte vračarama

Policija je upozorila građane na ovakve prevarante, naročito zbog toga što su novčani iznosi koje oni uzimaju od lakovernih veliki.
- Iza navodnih proroka i magova se uglavnom kriju obične varalice. Oni vrbuju nesrećne, bolesne i ljude sa velikim problemima, garantujući im rešenje i izlaz, ali od toga u većini slučajeva ne bude ništa - upozorili su građane iz austrijske policije, apelujući na njih da ne stupaju olako u kontakt s nepoznatim ljudima preko društvenih mreža.Istorija vudu magije
Doktori za ljubavne probleme

Vudu je oblik demonskog kulta, a postoji veliki broj vudu božanstava ili loa. Reč je o afričkim bogovima koje su obožavali stari robovi. Vudu takođe sadrži i deo tradicionalne magije, koju su uveli vračevi. Vudu vračevi i sveštenici vrlo često se predstavljaju kao iscelitelji, ali i kao doktori za ljubavne probleme. Navodno rade uz pomoć duhova, odnosno duša onih koji nisu među živima. Na prvu pomisao o vudu magiji većina vidi lutkicu koju vrač bode iglicama. Inače, vudu magija se smatra jednom od najjačih magija, ali u suštini još jedan vid manipulacije ljudima koji su u nevolji.

 

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto: ilustracija)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...