SUROVOM UBICI SUD SMANJIO KAZNU:Mirijevskom kasapinu 15  umesto 40 godina robije!
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

neverovatno

SUROVOM UBICI SUD SMANJIO KAZNU:Mirijevskom kasapinu 15 umesto 40 godina robije!

Crna Hronika -

Obren Zirojević je u ponovljenom postupku proglašen krivim za krivično delo ubistva. Sudija obrazložila odluku rečima da nije reč o teškom ubistvu

Obren Zirojević (38) osuđen je juče pred Višim sudom u Beogradu na 15 godina zatvora zbog ubistva komšije Draga Mašulovića (61) 2015. u beogradskom naselju Mirijevo.

Ovo je druga prvostepena presuda izrečena Zirojeviću, a prvom je bio osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog teškog ubistva na podmukao način. Međutim, tu presudu ukinuo je Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja, koje je juče okončano.

Prekvalifikacija dela

Tokom izricanja presude rečeno je da je krivično delo koje se Zirojeviću stavlja na teret prekvalifikovano, te da se on sada tereti za ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna od 15 godina zatvora.

automobil na mestu zločina
automobil na mestu zločinafoto: D

- Sud nije našao da je reč o teškom ubistvu iz koristoljublja, već o običnom ubistvu - rekla je sudija prilikom obrazlaganja nove presude.

Na ovu konstataciju sudije burno je reagovao brat žrtve, koji je bio u sudnici. On je skočio i povikao: "Sram vas bilo! Pustite ga odmah! Zapamtićete me", nakon čega je demonstrativno napustio sudnicu.

Raskomadao leš

Izricanju presude prisustvovali su i rođaci osuđenog Zirojevića, koji je sve vreme bio opkoljen stražarima.

Podsetimo, tužilaštvo je teretilo Zirojevića da je ubio Mašulovića sa 15 udaraca u potiljak, nakon čega mu je u kupatilu odsekao ruke do ramena, kao i noge do kukova, a potom i potkolenice. Leš nesrećnog čoveka spakovao je u nekoliko kutija i Mašulovićevim "audijem" ih odneo u jednu garažu - podseća izvor i dodaje da je Zirojević svoj stan, u kome je iskasapio žrtvu, očistio kiselinom.

Motiv dug Izvinio se porodici Kao motiv monstruoznog zločina tokom suđenja pominjan je dug od 3.000 evra, koji je Zirojević imao prema Mašuloviću, s kojim se inače družio godinama. - Zirojević je na suđenju rekao da mu je žao zbog zločina i izvinio se porodici žrtve. Takođe, izjavio im je i saučešće - podseća sagovornik.

(Kurir.rs/ J.Ivić/ Foto: Dragan Kadić, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track