SPASAVALI SU RADNIKE KAO DA SU IM ROD ROĐENI: Ovo su rakovički policajci Dragoslav i Dejan, heroji iz tunela Straževica! PRETILA IM JE EKSPLOZIJA
Foto: Privatna Arhiva, Jelena Rafailović

HEROJI

SPASAVALI SU RADNIKE KAO DA SU IM ROD ROĐENI: Ovo su rakovički policajci Dragoslav i Dejan, heroji iz tunela Straževica! PRETILA IM JE EKSPLOZIJA

Crna Hronika -

Bravo Dragoslav Lazić (33) i Dejan Andrijašević (33) iz PS Rakovica prvi su pritekli u pomoć žrtvama stravičnog sudara "folksvagen kedija" i kamiona koji se prošle nedelje dogodio u tunelu Straževica

Stravičan sudar! U tunelu smo, ima više povređenih, a svi strahujemo da se olupine vozila ne zapale, kao i da neko drugi ne naleti na nas. Nažalost, vozaču "kedija" nije bilo pomoći, ali su vozaču kamiona i njegovim saputnicima pomogli policajci. Njihova posvećenost ostavila me je bez teksta.

foto: Privatna Arhiva

Ovim rečima obratio se Kuriru jedan od čitalaca ubrzo nakon sudara koji se desio 29. juna u tunelu Straževica, kad su se direktno sudarili "kedi" i kamion.

Apel čitaoca

- Nađite te ljude. Retko ko bi s takvom pažnjom pomogao nekome. Spasavali su ih kao da su im rod rođeni - zamolio nas je čitalac, koji nam je poslao i fotografije. Ekipa Kurira pronašla je policajce spasioce Dragoslava Lazića (33) i Dejan Andrijaševića (33), čija je požrtvovanost ganula očevice ove stravične nesreće.

foto: Privatna Arhiva

- Svega nekoliko minuta ranije prošli smo tunelom, i to u istom pravcu u kom je išao kamion. Pomisao da je to isto i nama moglo da se desi dala mi je snagu da pomognem tim ljudima. Uleteli smo u tunel i prvo sam prišao vozaču "kedija". Nažalost, bio je mrtav, obliven krvlju, slomljenih nogu - priseća se Lazić. Potom je, kako kaže, čuo jauke iz kamiona.

foto: Privatna Arhiva

Teške povrede

- Vozač je jaukao od bolova, a kad sam mu prišao bliže, video sam da ima ranu na kuku, možda prelom. Šestoro radnika iz kamiona bilo je lakše povređeno. Pokušao sam da ga izvučem, ali su mu noge bile zaglavljene kod papučica. U istom trenutku su vozila počela da se dime. Pomislio sam - ako plane požar, svi smo gotovi, a bilo je prilično ljudi u tunelu. Gasili smo aparatima požar, a pajserom smo pokušavali da oslobodimo vozača - kaže naš sagovornik.

foto: Privatna Arhiva

Njegov kolega Andrijašević dodaje da je najveći problem bio to što su bli u tunelu, jer telefon nije imao signal. - Nekoliko puta sam izlazio napolje da objasnim Hitnoj i vatrogascima s koje strane da priđu, jer je sve bilo blokirano. Kad su došli, sve je bilo lakše, lekari su najteže povređenom vozaču dali infuziju. Kad su ga vatrogasci izvukli, sećam se da sam držao flašicu i zajedno s kolegom Lazićem smo ga smestili u sanitet. Ne znam kako je sad, nadam se da se oporavlja od povreda - kaže Andrijašević.

foto: Jelena Rafailović

Još jedan herojski čin Lazić i ranije spasao čoveka

O policajcu Dragoslavu Laziću Kurir je pisao i pre tri godine, kad je, van dužnosti, prvi pritrčao u pomoć povređenima u sudaru kombija i "opela" na Kovinskom mostu. Podsetimo, u toj nesreći poginuo je vozač "opela" Milan Damnjanović, zastavnik Vojske Srbije, dok je teško povređenog suvozača Slobodana P. u svesnom stanju do dolaska Hitne održavao Lazić.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/Foto:Jelena Rafailović/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja